Ocon a bokszutcai incidensről: Ilyet látni sem akarunk! - F1VILÁG.HU

Ocon a bokszutcai incidensről: Ilyet látni sem akarunk!

Esteban Ocon szerint elfogadhatatlan az az incidens, ami a vasárnapi Azeri Nagydíj hajrájában esett meg vele a bokszutcába hajtva.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított azok után, hogy az Alpine francia pilótája egy rendkívül veszélyes helyzetbe keveredett, amikor a futam utolsó előtti körében a bokszba hívták kerékcserére.

A francia pilóta a kemény gumikkal teljesítette a távot, majd az utolsó körre a bokszba hajtott lágy gumikért, ám ahogy lelassított a megengedett 80 km/h-s sebességhatárra, rengeteg embert talált maga előtt, akik már a dobogós ünnepségre készülődtek a bokszutca elején. Szerencsére nem történt baleset, mindenki időben el tudott ugrani az érkező versenyautó elől, Ocon azonban a verseny után kifejtette aggályait a történtekkel kapcsolatban.

 

„Nem olyasvalami ez, amit látni szeretnénk” – mondta a francia. „Nem értem, miért készülődnek az emberek a dobogóra, miközben mi még versenyzőnk a bokszutcában.”

„Két autó nem állt még ki akkor a bokszba, nagyon-nagyon közel volt. 300 km/órás tempóról lassítottam le, az utolsó pillanatban fékezve, és embereket láttam magam mellett, ahogy elhaladtam. Nem szeretnénk ilyet látni, határozottan olyasvalamiről van szó, amin változtatni kell.”

A szabályok szerint egyébként a fotósok ilyenkor bemehetnek a bokszutcába, hogy felkészüljenek a dobogós ünnepségre, ám csak kontrollált körülmények között, az úgynevezett „gyorssávra” pedig nem léphetnek rá, amíg zajlik a verseny. Az FIA a történtek után jelezte, vizsgálatot indít. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ocon a bokszutcai incidensről: Ilyet látni sem akarunk!
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!