Friss hírek

Ocon: A Mercedes nem felejti el az F1-es eredményeimet

Fotó: Force India
Bár idén nem fog versenyezni a Forma-1-ben, Esteban Ocon biztos benne, a Mercedesnél nem fogják elfelejteni, milyen teljesítményre volt képes az elmúlt években.

Bár idén nem fog versenyezni a Forma-1-ben, Esteban Ocon biztos benne, a Mercedesnél nem fogják elfelejteni, milyen teljesítményre volt képes az elmúlt években.

Ocon nem tarthatta meg ülését a Force India csapatánál, a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azonban garantálta, a fiatal versenyzőnek 2020-ban biztosan helye lesz a Forma-1-ben.

A szakember nemrég egy interjúban arról is beszélt, Valtteri Bottasnak muszáj lesz feljavulnia 2019-ben, ha jövőre is meg akarja tartani helyét a csapatnál.

Ocon a 2019-es szezonban a Mercedes tartalékosa lesz, ám reményei szerint eddigi eredményei hozzásegítik majd a 2020-as visszatéréshez.

A francia mindazonáltal azt mondja, „nem tudja”, mit tud majd tenni a „kispadon” ülve annak érdekében, hogy javítson esélyein 2020-ra.

„Ha az ember nem versenyez, nem nyer semmit… Remélem, hogy ez a két év elég volt, hogy bizonyítsam, megérdemlek egy ülést 2020-ra” – fogalmazott a Motorsport.com című lapnak Ocon.

„Szerencsés vagyok, óriási pozitívum az, hogy komoly támogatást kapok a Mercedestől. Még a nehéz időkben is emlékeztek arra, mennyi potenciál van bennem, és mit értem el. Ez más, mint a többi juniorprogram az F1-ben.”

„A Mercedes emlékszik, nem hagynak magadra, támogatnak téged és hisznek benned. Ha befogadnak téged, az hosszú távra szól. Ez az a pozitívum, amit látok jelenleg.”

„Minden, amit tehetek, hogy a pályán mutatom meg, mire vagyok képes. Úgy hiszem, mindenki elégedett azzal a munkával, amit eddig végeztem. Minden más nem az én kezemben van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek