Friss hírek

Ocon: A Renault-nak összejöhet idén a 3. hely

Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team RS20 leads team mate Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20.
Belgian Grand Prix, Friday 28th August 2020. Spa-Francorchamps, Belgium.
A Renault Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Esteban Ocon szerint a Belga Nagydíjon látottak alapján csapata idén a konstruktőri 3. helyért is harcba szállhat.

A francia istálló remekül szerepelt Spa-Francorchamps-ban: gyári csapatként való visszatérésük óta a legjobb időmérőt produkálták, Daniel Ricciardo pedig a vasárnapi futamon a 4., míg Ocon az 5. pozícióban ért célba.

A Belgiumban látottak alapján a csapat magabiztosan utazik Monzába, Ocon pedig nem látja okát annak, miért ne lehetnének idén a 3. legjobb istálló a Mercedes és a Red Bull mögött. A Renault jelenleg a 6. helyet foglalja el a pontversenyben, ám mindössze 9 egységgel van lemaradva a 3. helyen álló McLarentől.

Arra a kérdésre, hogy a Renault képes lehet-e harcolni a 3. helyért idén, Ocon így felelt: „Igen, képesek vagyunk. Még 10 verseny van hátra, szóval többé-kevésbé az idény elején járunk csak.”

„Még természetesen hosszú az út, de nagyon jó látni, ahogy szépen belefolyunk ebbe a csatába. Folyamatosan pontokat kell szereznünk, és természetesen nem szeretnénk még egy olyan versenyt, mint a barcelonai. De ha egy ilyen lehetőség adódik, mint most hétvégén, akkor fontos, hogy megszerezzük a pontokat – és ezt most sikerült.”

Ocon azt mondja, nagy bizakodással töltötték el őt a Belgiumban látottak.

„Szerintem nagyon-nagyon biztató. Nagyon jó, hogy harcolhattunk a Red Bull-lal. Nagyon-nagyon jó. Nyilván sokkal következetesebben kell ezt megtennünk a folytatásban. Úgy tűnik, amint egy kicsit kevesebb leszorítóerővel körözünk, gyorsak vagyunk. Silverstone-ban is ez volt a helyzet, és Belgiumban is gyorsak voltunk.”

„Kár, hogy nincs két futam Spában, de még itt lesz Monza, ahol ugyancsak gyorsak lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!