Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz - F1VILÁG.HU

Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz

HIRDETÉS
Esteban Ocon, az Alpine istálló F1-es versenyzője elárulta, izgatottan várja a közös munkát csapattársával, Fernando Alonsóval, aki egyértelműen inspirációt jelent számára az idei évben.
Esteban Ocon, Alpine F1 Team

Az Alpine csapata kedden mutatta be az A521-es versenygépét, amit holnap vihetnek majd pályára Silverstone-ban egy filmforgatási nap keretén belül. A tavalyi évben még Renault néven szerepelt az istálló, ám az Alpine elnevezéshez egy teljesen megújult külső is társult, ami Ocon szerint az eddigi legszebb autó. 

„Az új autót március 3-án, Silverstone-ban vezethetem, de legszívesebben már ma este belehuppannék. Nyilván elfogult vagyok, de számomra ez a legszebb Forma-1-es autó azok közül, amiket eddig bemutattak” – mondta a francia. 

„A szezon előtt csak másfél napot tesztelhetünk Bahreinben, és annyi mindent kell tanulni. Egy forgatási nap is segít, amikor minden egyes körrel tanulunk valamit. De mindenki, aki azt mondja, hogy a Bahreini Nagydíjra készen áll majd, az egy kicsit kamuzik, mert az idő túl rövid ahhoz, hogy tökéletesen felkészüljünk – de ez a helyzet mindenki számára ugyanaz” – folytatta Ocon. 

„Az elmúlt szezont erős formában zártuk, és ezt a magas szintet tartani fogjuk, valamint tovább javulunk. Ami a nyers tempót illeti, közelebb szeretnénk kerülni a legjobb csapatokhoz. Hogy pontosan hol állunk a 2021-es autóval, azt majd csak a téli tesztek alapján lehet sejteni.”

Ocon elárulta, rendkívül izgatott az Alonsóval folytatott közös munka miatt, és azt is elárulta, fiatal korában ő és Michael Schumacher voltak a példaképei, így hihetetlen számára, hogy most azzal a versenyzővel dolgozhat együtt, akire mindig is felnézett. 

„Nem úgy néz ki, mint egy 39 éves, és nem is úgy versenyez, mint egy 39 éves” – mondta Ocon Alonsóról. „Meggyőződésem, hogy az első pillanattól meglesz a tempója. Ebben segíti őt a hatalmas tapasztalata.”

„Mesés lesz Fernandóval együtt dolgozni. Ő egy olyan versenyző, akire mindig felnéztem, hosszú ideje ő jelenti az inspirációt. Világos számomra, hogy csapattársként kemény dió lesz. A lehető legjobbat kell kihoznom magamból, hogy legyőzzem őt. Arra számítok, hogy motiváljuk majd egymást, és együtt visszük előre a csapatot.”

„Az elmúlt hetekben és hónapokban kapcsolatban voltunk, akkor is, amikor nem volt világos, hogy visszajön. Óriási a tiszteletem felé. Amikor fiatalabb voltam, ő és Michael Schumacher voltak a példaképeim” – árulta el a francia. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!