Ocon Alonsót legyűrve szerezte első F1-es pontját - F1VILÁG.HU

Ocon Alonsót legyűrve szerezte első F1-es pontját

HIRDETÉS

Kettős pontszerzéssel zárta a 2017-es Forma-1-es idény első versenyét a Force India csapata.


Kettős pontszerzéssel zárta a 2017-es Forma-1-es idény első versenyét a Force India csapata.

Az Ausztrál Nagydíjon Sergio Pérez a 7., Esteban Ocon pedig a 10. helyen ért célba, és mindketten nagyokat csatáztak az évad első versenyén.

Pérez elárulta, úgy érzi, mindent kihoztak magukból Melbourne-ben.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, és nem hiszem, hogy van bármi, amit jobban csinálhattunk volna ma” – mondta a mexikói versenyző.

„A 7. hely a legtöbb, amit elérhettünk ezen a versenyen, és a csapatnak bizony jó döntéseket kellett hoznia azért, hogy elcsípjük ezt az eredményt. Jó volt a stratégiánk, és jól bántunk a gumikkal – így jött össze a pontszerzés.”

„És elő kellett húznunk a kalapból pár manővert is [Daniil] Kvyattal és [Carlos] Sainzcal szemben, bár nem volt könnyű előzni. De amint tiszta pályán autózhattam, éreztem, hogy nagyon jó helyzetben vagyunk.”

„Tudjuk, hogy javítanunk kell még ezen az autón, és javulni is fog a teljesítményünk, de nagyon pozitívan indult a szezon, elégedettek lehetünk ma este.”

A Force Indiához a Manortól érkezett Esteban Ocon első pontját szerezte a Forma-1-ben, és külön örül annak, hogy eredményes csatát folytatott Fernando Alonsóval.

„A kemény hétvége után óriási jutalom az, hogy Melbourne-ben megszerezhettem első F1-es pontomat” – fogalmazott a francia tehetség.

Hirdetés

„Gyakorlatilag az egész versenyt azzal töltöttem, hogy Fernandóval [Alonso] csatáztam, mert már a futam első körében egymás mellé kerültünk. Sikerült elöl maradnia, és üldöznöm kellett őt a verseny hátralévő részében.”

„Kemény küzdelem volt, mert Fernando egy nagyon komoly ellenfél, és nehéz volt közel kerülni hozzá, illetve előzni. Aztán az utolsó pár körben megláttam a lehetőséget, és az 1-es kanyar előtt kihasználtam.”

„Óriási pillanat volt ez a versenyem szempontjából, és így sikerült bejutnom a pontszerző zónába. Elégedett vagyok az eredménnyel, és úgy érzem, rengeteget tanultam ezen a hétvégén a csapatnak köszönhetően. Remélem, hogy még sok pontot szerezhetek az idei szezonban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!