Ocon az Alpine idei legjobb eredményét érte el Szuzukában - F1VILÁG.HU

Ocon az Alpine idei legjobb eredményét érte el Szuzukában

HIRDETÉS
Közvetlenül a két élcsapat mögött, a negyedik helyen ért célba Esteban Ocon a Forma-1-es Japán Nagydíjon. A francia pilóta nagyot csatázott Lewis Hamiltonnal a 12 pontot érő pozícióért.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A522.  Dutch Grand Prix, Saturday 3rd September 2022. Zandvoort, Netherlands.

Élete talán egyik legjobb versenyét teljesítette Esteban Ocon Szuzukában, ahol az esős körülmények között az ötödik rajtpozíciót sikerült negyedik helyre váltania a Japán Nagydíjon. A futam második felében alaposan megszorongatta őt Lewis Hamilton, de Ocon egyszer sem ingott meg a hétszeres világbajnok nyomása alatt, így kiérdemelten szerzett 12 pontot az Alpine számára.

„Nagyon jó érzés ilyen sok pontot gyűjteni. Az elején úgy tűnt, hogy semmi sem fog történni. Az időjárás borzasztó volt, de idővel enyhült. Még akkor sem voltam magabiztos, de a pálya egészen gyorsan tisztult, így jó volt végül elindulni. Nagyon élveztem a Lewis elleni csatát, szórakoztató volt. Gokartos csatákra emlékeztetett a különböző ívek próbálgatásával. Nem volt olyan kanyar, amikor ne néztem volna a tükörbe. Nagyon elégedett vagyok.”

Az Alpine felsővezetése is jelen volt a futamon, így Ocon extra elismerést kapott az eredményéért. Szerinte már ideje volt az Alpine megvillanásának.

„Csak idő kérdése volt, mire meg tudtuk mutatni, mire képes valójában az autó. Úgy érzem, ez végre sikerült. Monzában problémáink voltak, a Szingapúrba elvitt fejlesztések pedig nem igazán működtek, de végül összejött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!