Ocon az élen a száraz pályán zajló utolsó edzésen - F1VILÁG.HU

Ocon az élen a száraz pályán zajló utolsó edzésen

HIRDETÉS
A pénteki időmérő és a szombati sprintverseny között még egy szabadedzés következett Interlagosban a Forma-1-es mezőny számára, amelyen a hosszú etapokra való készülés jegyében Esteban Ocon érte el a leggyorsabb köridőt.
Esteban Ocon Alpine

A változó időjárási viszonyok között tartott és Kevin Magnussen meglepetésszerű pole-ját hozó időmérővel ellentétben a szombati első eseményen teljesen száraz pálya és kitisztult ég fogadta a versenyzőket, akiknek immár nem az egykörös tempóra kellett gyakorolniuk. Mindenki hosszabb etapokra hajtott ki és mindhárom gumikeverék használatban volt, így történhetett meg, hogy az Ocon által félidő környékén lágy gumikon jegyzett 1:14,604-es etalon is három másodperccel lassabb volt az időmérőn nyirkos körülmények között megfutott pole-pozíciós eredménynél.

A tabella első harmadában a másik Alpine-nal Fernando Alonso, valamint a két Red Bull és a két Mercedes végzett, noha a köridők egy sprintfutamos hétvége szombati edzésén a legkevésbé jelentősek. A sprintverseny rajtját az élről váró Magnussen a 9. helyen zárt, 1,2 másodperccel lemaradva Ocontól. A legtöbb kört az Aston Martin teljesítette, Sebastian Vettel 43-ig, Lance Stroll 42-ig jutott.

Szokatlan módon ezúttal szombaton is lehetőséget kapott egy tesztpilóta, a Williamsnél Alexander Albon helyét Logan Sargeant vette át, a floridai versenyző 100 kilométer teljesítésével egy újabb szuperlicencpontra tett szert, így közelebb kerülve céljához, a csapattal való jövő évi debütáláshoz.  

A vasárnapi nagydíj rajtsorrendjéről, na meg 36 pont sorsáról döntő sprintverseny közép-európai idő szerint 20:30-kor startol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!