Ocon büszke arra, hogy ilyen jól teljesít Alonso oldalán - F1VILÁG.HU

Ocon büszke arra, hogy ilyen jól teljesít Alonso oldalán

HIRDETÉS
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon elismerte, egy kicsit furcsának tartja, hogy sokan nem veszik észre, milyen teljesítményt nyújt, és milyen eredményekre képes a Forma-1-ben Fernando Alonso csapattársaként.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team with Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team.
Formula One Testing, Friday 12th March 2021. Sakhir, Bahrain.

A francia versenyző 2023-ban vezérpilótája lehet az Alpine-nak, Alonso ugyanis a szezon végén távozik a csapattól, és az Aston Martinnál folytatja pályafutását. Ocon 2024-ig biztosan a francia istállónál marad, mely csapattal tavaly első F1-es győzelmét is megszerezte, épp nálunk, a Hungaroringen.

A 26 esztendős versenyző idén a pontok tekintetében is jobban áll egyelőre, mint Alonso: míg a spanyol 59, addig Ocon 66 egységet gyűjtött be. Ennek ellenére sokan észre sem veszik teljesítményét, ami egy kicsit frusztrálja őt is. Az Alpine pilótája nemrég a Motorsport.com című internetes lapnak beszélt reputációjáról – no és arról, hogy eddig csupán egyvalaki tudott Alonso szintjén teljesíteni a spanyol csapattársaként: Lewis Hamilton.

„Nem olvasok el mindent, amit rólam írnak, de remélem, hogy ha csinálok valami jót, arról is beszámolnak. De az igaz, hogy vannak néhányan, akik azt mondják nekem, ’áh, nem tűnt fel a spái időmérős szereplésed’, vagy ’elfelejtettem, hogy tavaly nyertél is’. Elismerem, hogy ezt egy kicsit furcsának tartom” – magyarázta a francia pilóta.

„Fernandóhoz mérve 9:7 az időmérős mérlegünk, de egy kicsit több pontom van, mint neki. Ha a tavalyi időmérőket nézzük, döntetlennel zártunk, 11:11 lett. Fernando pályafutását nézve az egyetlen csapattársa, aki az ő szintjén volt, az Lewis volt. Senki más nem tudott jobb lenni nála. Én személy szerint azt érzem, hogy jó munkát végzek. Szóval egy kicsit furcsa azt látni időnként, hogy kívülről egyesek másképp ítélik meg a dolgot.”

Ocon beszélt arról is, számos alkalommal mondták neki korábban, hogy Alonso csapattársaként eltűnik majd a süllyesztőben – emiatt pedig még büszkébb arra, hogy helyt tud állni a kétszeres világbajnok oldalán.

„Igen, hallottam ezeket én is, de még itt vagyok, nem igaz? Remek összehasonlítási alap az is, ahogyan kezdtük tavaly, úgy az időmérő, mint a versenyek tekintetében. Fernando nagyon-nagyon gyors. Kétlem, hogy bizonyítania kellene bármit is. Azoknak pedig, akik azt kérdezik, hogy tanultam-e Fernandótól, a válaszom az, hogy „egyértelműen”. De remélem, hogy ő is tudott tanulni valamit tőlem.”

„Értem, hogy semmire sincs garancia a Forma-1-ben. Még ha nyersz is egy versenyt, még ha helyt is állsz egy kétszeres világbajnok mellett, mint Fernando, akkor sem lehetsz biztos abban, hogy garantált a jövőd. Itt van Daniel [Ricciardo] példája is. Két éve még a toppilóták csoportjába tartozott, ma pedig nincs garancia arra, hogy lesz ülése a következő szezonban. Mindig a csúcson kell lenned, és soha nem szabad feladnod.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!