Ocon elárulta, tárgyal a Williamsszel - F1VILÁG.HU

Ocon elárulta, tárgyal a Williamsszel

HIRDETÉS
Fotó: Force India

Tárgyalásokat folytat a Williams Forma-1-es csapatával Esteban Ocon – a brit istálló lehet az utolsó esélye arra, hogy 2019-ben is ott legyen a mezőnyben.

A francia pilótának a szezon végén távoznia kell a Force Indiától, helyét ugyanis jó eséllyel Lance Stroll veszi majd át, kinek édesapja tulajdonosa lett a silverstone-i csapatnak.

Korábban Ocon a Renault és a McLaren ülésére is eséllyel pályázott, előbbi csapat azonban végül Daniel Ricciardót, utóbbi pedig Carlos Sainzot szerződtette le a következő évre.

„Furcsa, ahogy kialakult a dolog, mert volt opcióm két nagycsapat ülésére is, a legtöbben erről csak álmodhatnak” – mondta Ocon a TF1 televíziónak.

„Még ha ki is kell hagynom a következő idényt, meggyőződésem, hogy 2020-ban visszatérhetek a Forma-1-be. Meglepett, amikor a Renault leigazolta Daniel Ricciardót. A Renault elmagyarázta, hogy azért alakult így, mert én a Mercedes programjában voltam, de nem értek egyet Cyril Abiteboullal.”

„Igen, a Mercedes versenyzője vagyok, de ha egy Renault-ban ülnék, ez nem számítana. Egy kicsit dühít, hogy sportemberként nem csupán az eredmények számítanak.”

A Renault-hoz hasonlóan a Red Bull is azért nem tervez Oconnal a Toro Rosso ülése kapcsán, mert a francia tehetség a Mercedes juniorversenyzője, a Haas pedig jó eséllyel megtartja minden versenyzőjét 2019-re.

Így csupán a Williams marad, mint lehetséges opció 2019-re.

„Nem tudom, hogy mehetek-e a Williamshez. Tárgyalunk, és reméljük, hogy minden kialakul. Az, hogy nincs szerződésem a következő idényre, nem katasztrófa, de soha nem tudni, hogy alakulnak a dolgok a Forma-1-ben. Amit meg tudok ígérni, hogy jövőre mindent megteszek azért, hogy 2020-ban visszatérjek a bajnokságba.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!