Friss hírek

Ocon és Perez ütközött Imolában, de egyiküket sem büntetik

IMOLA, ITALY - APRIL 16: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 16, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Összeütközött a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj pénteki nyitóedzésén Sergio Perez és Esteban Ocon, a versenybírók azonban egyiküket sem büntetik meg.

A két versenyző az imolai pálya 5-ös kanyarjának csúcspontjánál akaszkodott össze, bár ez az élő közvetítésből nem derült ki, a Formula One Managment angliai központjában ugyanis problémák adódtak ma délelőtt, így egy meglehetősen visszafogott TV-szolgáltatást tudtak csak nyújtani az első tréningről.

A versenybírók viszont beidézték Perezt és Ocont a baleset után, a stewardok jelentéséből pedig kiderült, valóban összeütköztek.

Perez épp gyorskörön volt, Ocon pedig próbált lehúzódni, hogy elengedje a mexikóit, ám félreértették egymást, így az 5-ös kanyarban összekoccantak egymással. A balesetben Perez autójának bal hátsó kereke, míg Ocon versenygépének jobb első felfüggesztése sérült meg, így mindketten kénytelenek voltak lehúzódni a pálya szélére.

A versenyzők meghallgatása után a versenybírók úgy döntöttek, egyiküket sem büntetik meg a történtekért, ráadásul a pilótáknak nehéz dolguk volt, a csapatok rádióforgalmazásával ugyanis szintén problémák voltak Imolában.

Perez és Ocon is egyetértett abban, hogy félreértették egymást a pályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!