Ocon: Ez a győzelem Alonso érdeme is! - F1VILÁG.HU

Ocon: Ez a győzelem Alonso érdeme is!

HIRDETÉS
Első Forma-1-es győzelmét aratta a vasárnapi Magyar Nagydíjon az Alpine Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Esteban Ocon. A francia pilóta csapattársát, Fernando Alonsót méltatta a futam után.
Esteban Ocon Alpine

Az esős körülmények közepette Ocon rendkívüli versenyt futott, és kőkeményen védte pozícióját a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel szemben.

Az Alpine első győzelméhez nagyban hozzájárult Fernando Alonso is, aki hosszú körökön át tartotta maga mögött a felzárkózni próbáló Lewis Hamiltont. Ez volt az enstone-i istálló első győzelme az F1-ben azóta, hogy Fernando Alonso 2008-ban megnyerte a Japán Nagydíjat Fujiban.

„Micsoda pillanat!” – örvendezett a verseny leintését követően Ocon. „Annyira jó érzés! Ez az első győzelem azóta, hogy a Renault-csoport visszatért a Forma-1-be. Voltak nehéz pillanataink idén, melyeken csapatként léptünk túl.”

„Mit is mondhatnék? Egyszerűen fantasztikus! Gratulálok Fernandónak is, mert azt gondolom, ez a győzelem neki is köszönhető, annak a csatának, amit ő megvívott. Csapatmunka volt. Fantasztikus nap!”

Alonso már rögtön a futam után gratulált csapattársának.

„Remekül tudunk együtt dolgozni, fejlődésre ösztönözzük a csapatot, és igyekszünk közelebb kerülni az élmezőnyhöz” – mondta Ocon.

„Sokan rengeteg mindent mondtak nekem Fernandóról, mielőtt megérkeztem ide, de mindegyik tévedés volt. Elmondhatom, hogy ő egy fantasztikus srác a munkában, és nagyon élvezem a vele való együttműködést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!