Ocon: Gaslynak nem kell segítség, tudja, mi a dolga - F1VILÁG.HU

Ocon: Gaslynak nem kell segítség, tudja, mi a dolga

HIRDETÉS
Esteban Ocon szerint új csapattársának, Pierre Gaslynak nem lesz szüksége segítségre ahhoz, hogy beilleszkedjen az Alpine Forma-1-es csapatánál. A francia pilóta szerint honfitársa tudja, mi a dolga, és hozzá is fogja tenni a magáét az istálló előmeneteléhez.
Pierre Gasly Esteban Ocon Alpine

Az Alpine idén a McLarent megelőzve a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, a cél pedig természetesen az lesz 2023-ban, hogy közelebb férkőzzön a topcsapatokhoz. Az istállótól a szezont követően távozott Fernando Alonso, helyére pedig Pierre Gasly érkezett.

Esteban Ocon szerint a francia pilóta tudja, milyen feladattal áll szemben.

„Kétlem, hogy olyan sok segítségre lesz majd szüksége” – mondta a francia pilóta a Motorsport.com című internetes portálnak. „Azt gondolom, Pierre igazán tapasztalt. Különböző csapatoknál versenyzett, és korábban sokat tesztelt is. Mindig egyfajta tanulási görbét jelent az autó megértése, az, ahogy az ember dolgozik.”

„A csapatnak és nekem már megvannak a kulcsaink, a lényeges dolog pedig az, hogy legyenek viták, és ugyanazt csináljuk, amit tettünk Fernandóval is. Rögtön jó tempóval kell rendelkeznünk, hogy pontokat szerezzünk, és jó visszajelzéseket adjunk a csapatnak, hogy tényleg fejlődni tudjunk.”

„Én már néhány elemet ki is próbáltam a 2023-as autóról, és nagyon biztató volt – hihetetlenül gyors, úgy is mondhatnám. Egyelőre még csak szimulációkról beszélünk, de jónak tűnik a dolog. Ezen az úton kell tovább folytatunk, Pierre pedig hozzá fogja tudni tenni a magáét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!