Költségplafon-ügy

Ocon hálás a csapatfőnöknek a versenyek előtti beszélgetésekért

Sokat segített Esteban Oconnak 2020-ban, hogy a Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul rendszeresen támogatásáról biztosította, és beszélgetett vele a futamok rajtja előtt – ezt maga a francia pilóta árulta el.

Ocon egyévnyi kihagyás után 2020-ban tért vissza az F1-es mezőnybe a Renault csapatával, és bár beletelt egy kis időbe, mire elkapta a fonalat, végül sikerült stabil teljesítményt nyújtania.

A Szahíri Nagydíjon ráadásul a fiatal pilóta a 2. helyen ért célba, megszerezve a Renault tavalyi harmadik dobogós eredményét.

Hirdetés
 

Bár voltak nehéz időszakai, ráadásul a csapat kapcsán sokat beszéltek a visszatérő Fernando Alonsóról, Ocon azt mondja, soha nem érezte azt, hogy nyomás nehezedne rá – a menedzsment ugyanis mindig mindenben támogatta őt.

„Nem éreztem azt a nyomást, hogy hoznom kell az eredményt, vagy egy hihetetlenül jó versenyt kell összeraknom, meg ilyenek” – mondta a francia tehetség.

„A bahreini verseny előtt beszélgettem Cyrillel, aki még a nehéz pillanatokban is mindig nagyon támogató volt velem szemben, nagyon pozitív. Mindig jó tanácsokkal látott el, és nagyon jó, amikor ez a főnöködtől jön, mielőtt beugranál az autóba. Ez azt jelenti, hogy higgadt és magabiztos vagy.”

Ocon azt mondja, bár a Szahíri Nagydíjon csak a 11. rajthelyet csípte el, Cyril Abiteboul a verseny előtt nagyon biztató szavakat mondott neki.

„Bahreinben nem volt valami jó időmérőnk, de ő odajött és azt mondta: ’Figyelj, érdekes verseny lesz, és van egy király stratégiánk. Szóval erős futamod lesz. Légy türelmes, jönni fog. Sok szerencsét!’. Ez minden, amit mondott, de nagyon jól esett.”

„Szóval nem éreztem a nyomást. De nyilván bízom benne, hogy a csapat most már elmondhatja, hogy támaszkodhatnak rám a nehéz pillanatokban. És ha nehéz helyzetben vagyunk a versenyen, erős tudok lenni, és tenni tudom a dolgom.”

Ocon hozzátette, az is fontos tényező volt számára 2020-ban, hogy több évre szóló szerződése van a csapattal, így nem volt rajta a bizonyítás terhe.

„Nagyon fontos volt, hogy biztos lehettem a jövőmben, és tudtam, hogy felépíthetek valamit a csapattal. Ha korlátozott az ember ideje, az soha nem jó. Nincs idő a fejlődésre és a megfelelő munkára a körülötted lévőkkel.”

„Láthattuk, hogy a csapatváltás nem megy könnyen. Nekem ráadásul volt egy év kihagyásom, szóval újra fel kellett vennem a tempót, és meg kellett tanulnom a munkát egy új csapattal.”

„Szóval az a célom, hogy valami olyasmit csináljak, mint Daniel [Ricciardo] a második évében: szeretnék feljebb kapcsolni, és folytatni a fejlődést, amit az elmúlt idényben tettem. Ez a célom. Szóval fontos volt, hogy tudtam, mit tartogat számomra a jövő, és stabil helyem van itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ocon hálás a csapatfőnöknek a versenyek előtti beszélgetésekért
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!