Ocon „ijesztő” betegséggel küzdött a téli szünet során - F1VILÁG.HU

Ocon „ijesztő” betegséggel küzdött a téli szünet során

HIRDETÉS
Az Alpine Forma-1-es pilótája rejtélyes tüdőbetegséget kapott el Abu Dhabi után, ami a téli felkészülését is nagyban hátráltatta.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team.  Bahrain Grand Prix, Saturday 19th March 2022. Sakhir, Bahrain.

Különös és némileg ijesztő helyzetbe került Esteban Ocon néhány hónappal ezelőtt, az F1-es szezonzáró után ugyanis vírus okozta tüdőbetegséget kapott el, amitől jelentősen leromlott a fizikai állapota. Heteken át képtelen volt edzeni, és ez az év eleji edzéstervét is felborította.

„Abu Dhabi után nagyon beteg lettem. Valamiféle vírus került a tüdőmbe. Másfél hónapon át le voltam gyengülve. A csapattal és az edzőimmel közösen nagyszerű munkát hajtottunk végre, így vissza tudtam térni abba a fizikai állapotba, ahol tavaly voltam. Most már nagyszerűen érzem magam” – árulta el Ocon.

Bár az Alpine sok követ megmozgatott a pilóta egészségi állapotának visszaállításáért, a betegség utóhatásai így is hátráltatták Ocon előszezoni felkészülését.

„Bizonyos dolgokra képes voltam, de már a sétálástól is az egekben volt a pulzusom – ennyire rossz volt a helyzet. Ez hosszú ideig kitartott, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy minél gyorsabban helyre álljak, és teljes gőzzel elkezdjek edzeni.”

Ocon most már teljes mértékben felépült, így készen áll a 2023-as szezonra. Az adatok alapján jobb fizikai állapotban van, mint egy évvel ezelőtt.

„Megvannak a különböző fizikai tesztek adatai, a súlyom és hasonlók. A legtöbb érték jobb, mint amit 2022-ben produkáltam. Egyszerűen csak ijesztő volt a helyzet, ami nem akart javulni. Fura egy dolog az emberi test. Nem egy gép, amit olyan gyorsan meg lehet javítani, mint egy autót” – tette hozzá a francia pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!