Ocon „ijesztő” betegséggel küzdött a téli szünet során

Az Alpine Forma-1-es pilótája rejtélyes tüdőbetegséget kapott el Abu Dhabi után, ami a téli felkészülését is nagyban hátráltatta.

Különös és némileg ijesztő helyzetbe került Esteban Ocon néhány hónappal ezelőtt, az F1-es szezonzáró után ugyanis vírus okozta tüdőbetegséget kapott el, amitől jelentősen leromlott a fizikai állapota. Heteken át képtelen volt edzeni, és ez az év eleji edzéstervét is felborította.

„Abu Dhabi után nagyon beteg lettem. Valamiféle vírus került a tüdőmbe. Másfél hónapon át le voltam gyengülve. A csapattal és az edzőimmel közösen nagyszerű munkát hajtottunk végre, így vissza tudtam térni abba a fizikai állapotba, ahol tavaly voltam. Most már nagyszerűen érzem magam” – árulta el Ocon.

Hirdetés
 

Bár az Alpine sok követ megmozgatott a pilóta egészségi állapotának visszaállításáért, a betegség utóhatásai így is hátráltatták Ocon előszezoni felkészülését.

„Bizonyos dolgokra képes voltam, de már a sétálástól is az egekben volt a pulzusom – ennyire rossz volt a helyzet. Ez hosszú ideig kitartott, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy minél gyorsabban helyre álljak, és teljes gőzzel elkezdjek edzeni.”

Ocon most már teljes mértékben felépült, így készen áll a 2023-as szezonra. Az adatok alapján jobb fizikai állapotban van, mint egy évvel ezelőtt.

„Megvannak a különböző fizikai tesztek adatai, a súlyom és hasonlók. A legtöbb érték jobb, mint amit 2022-ben produkáltam. Egyszerűen csak ijesztő volt a helyzet, ami nem akart javulni. Fura egy dolog az emberi test. Nem egy gép, amit olyan gyorsan meg lehet javítani, mint egy autót” – tette hozzá a francia pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!