Ocon: „Kiábrándító”, hogy kikerülhet a naptárból a Francia Nagydíj - F1VILÁG.HU

Ocon: „Kiábrándító”, hogy kikerülhet a naptárból a Francia Nagydíj

HIRDETÉS
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon szerint nagyon kiábrándító, hogy egyre inkább úgy tűnik, 2023-ba nem látogathat el Franciaországba a Forma-1 mezőnye.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A522.  Miami Grand Prix, Saturday 7th May 2022. Miami International Autodrome, Miami, Florida, USA.

Az ország 10 év kihagyás után 2018-ban rendezhetett újra királykategóriás futamot, a koronavírus-járvány miatt viszont a 2020-as versenyt nem lehetett megtartani, és nagyon úgy fest, egy ideig az idei lehet az utolsó futam a Paul Ricard versenypályán.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media 23 versenyből álló programot szeretne összeállítani 2023-ra, ám lesznek új helyszínek a naptárban, így több tradicionális verseny, például a Belga Nagydíj, vagy a Francia Nagydíj sorsa is kérdésessé vált.

Nem kizárt, hogy ezek a versenypályák évente váltva egymást, egyfajta rotációs rendszerben szerepelhetnek az F1-es naptárban, de akár teljesen ki is kerülhetnek a körforgásból.

Az Alpine francia pilótája, Esteban Ocon természetesen nagyon csalódott lenne, ha jövőre már nem versenyezhetne hazai közönsége előtt.

„Nyilván figyelemmel kísérem a dolgot, figyelem, hogyan alakul, de nyilván nem tűnik túl rózsásnak a helyzet” – mondta Ocon a Monacói Nagydíjon. „Nagyon kiábrándító. Pályafutásom elején még nem volt ott verseny. Aztán visszatért a Forma-1, és nagyon szerencsés voltam, hogy versenyezhettem ott. Idén is még benne van a programban, és maximálisan ki is fogjuk élvezni.”

„Úgy gondolom, vannak országok, melyekben versenyeznünk kell. Franciaország is ezek közé tartozik, mint ahogy Belgium és Monaco is. Meg kell tartanunk azokat a versenyeket, melyek különlegesek számunkra, meg kell néznünk, hogy mit kezdjünk velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!