Friss hírek

Ocon küzdeni fog a Francia Nagydíjért

Az Alpine Forma-1-es csapatának versenyzője, Esteban Ocon azt mondja, ő a maga részéről minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy a Francia Nagydíj ne kerüljön ki a száguldó cirkusz versenynaptárából 2023-ban.

Franciaország már a Forma-1 történetének első, 1950-es idényében is vendégül láthatta a mezőnyt, majd tízévnyi távollét után 2018-ban került vissza a királykategória versenynaptárába. A száguldó cirkusz vezetősége jelenleg is a 2023-as program összeállításán dolgozik, a legfrissebb hírek szerint azonban jó esély van rá, hogy Le Castellet kikerül a jövő évi naptárból.

A tervek szerint a következő idény során is 23 nagydíjat rendeznek majd az F1-ben, ám Katar és Kína visszatérése mellett egy új helyszínen, Las Vegasban is lesz verseny. Mindez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi helyszínek közül jó eséllyel lesznek kiesők. A jelenleg érvényben lévő Concorde Egyezmény 24 verseny megrendezését teszi lehetővé egy szezonon belül, és 21 helyszínnek már élő szerződése van a 2023-as idényre vonatkozóan.

Hirdetés
 

A lehetséges kiesők között Franciaországot, Belgiumot és Mexikót említik, Esteban Ocon pedig azt reméli, hazája versenye marad a naptárban.

„Boldogan fedezek fel új pályákat, de nem jó látni azt, hogy a Francia Nagydíj veszélybe került” – mondta az Alpine versenyzője. „Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy felemeljem a hangom annak érdekében, hogy a versenynaptárban maradjon. Nem tudom, pontosan mi a helyzet. De nem örülök, hogy azt hallom, veszélyben a versenyünk.”

Ocon 2016-ban kezdett el versenyezni a Forma-1-ben, akkor azonban még nem volt verseny Franciaországban, 2019-ben pedig szintén nem tudott rajthoz állni szülőföldjén, mert nem kapott helyet a mezőnyben, és a Mercedes tartalékosa volt.

„Amikor elkezdtem versenyezni a Forma-1-ben, természetesen még nem volt nagydíj Franciaországban” – mondta. „Pletykálták, hogy vissza fog térni, és így is lett. Sok nagyszerű pillanatot élhettünk át ott a francia rajongókkal. Rendkívül különleges, amikor minden évben odalátogatunk. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a naptárban maradjon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!