Ocon már idén vezetheti a Renault-t? - F1VILÁG.HU

Ocon már idén vezetheti a Renault-t?

HIRDETÉS
Esteban Ocon a 2020-as F1-es szezonban a Renault színeiben fog versenyezni, éppen ezért lehetséges, hogy már az Abu Dhabi Nagydíjat követő teszten autóba ülhet.
Esteban Ocon, Renault

Ocon jelenleg még a Mercedes szolgálatában áll mint tartalékversenyző, azonban jövőre már állandó pilótaként, a Renault-nál fog versenyezni

Ocon 2014-től kezdődően tesztpilótaként vett részt a Forma-1-ben, majd 2016-ban a Manor leigazolta őt. 2017-ben már egy teljes szezont teljesített a Force Indiával, 2018-ban is maradt az istállónál, az idei évben azonban kiszorult a mezőnyből, így csak a Mercedes tesztpilótájaként vehetett részt az F1-ben

Már hivatalos, hogy a francia versenyző 2020-tól Nico Hülkenberg helyére, a Renault-hoz szerződik, azonban az egyelőre nem világos, hogy mikor kezdheti meg a munkát új csapatával. 

„Ezt nem tudom, de az lenne a legjobb, ha minél hamarabb lehetséges lenne” – mondta Ocon. 

A 23 éves versenyző elmondta, nagyon örülne, ha a szezonzárót követő teszten már új csapatával vehetne részt, azonban nem tudja, hogy ezt lehetővé teszik-e számára. 

„Remélem, hogy Abu Dhabiban tesztelhetek” – mondta Ocon. „Mindkét csapatnak döntenie kell róla, hogy ez lehetséges-e. De természetesen én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy Abu Dhabiban ott lehessek a teszten.”

„Ez a két nap nagyon fontos lenne, mert februárból nem sok alkalom marad arra, hogy teszteljünk. Jó lenne a csapattal lenni, hogy néhány dolgot a februári tesztek előtt tisztázzunk – ez nagy segítség lenne” – nyilatkozta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!