Ocon nem cáfolja a Haas-pletykát - F1VILÁG.HU

Ocon nem cáfolja a Haas-pletykát

HIRDETÉS
A Forma-1-es visszatérésre pályázó Esteban Ocon nem cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint 2020-ban a Haasnál, vagy a Williamsnél kaphat lehetőséget.
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 Team.
Austrian Grand Prix, Friday 7th July 2017. Spielberg, Austria.

A francia versenyző tavaly év végén távozott a Forma-1-ből, miután a Force India (ma Racing Point) nem hosszabbította meg szerződését.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója akkor ígéretet tett arra, fiatal nevelésük 2020-ban ismét a Forma-1-ben versenyezhet majd.

Ocon jelenleg a brackley-i gárda tartalékosa, ám mindent megtesz azért, hogy jövőre ismét rajthoz álljon a királykategóriában – ebben pedig természetesen támogatja őt a Mercedes. A legújabb pletykák szerint Ocon a Haastól kaphat lehetőséget, ahol Romain Grosjean helyére érkezhet.

„Ami a leginkább érdekel most engem, hogy ismét a Forma-1-ben tudjak versenyezni” – mondta Ocon, amikor arról kérdezték, ha érdekelné-e egy versenyzői ülés a Haas F1-es csapatánál.

„Nehéz számomra, hogy nem versenyezhetek idén. Nehéz volt lenyelni, amikor tavaly kiderült, hogy nem leszek ott a rajtrácson a 20 pilóta között – főleg a teljesítményem után.”

Ocont megkérdezték arról a pletykáról is, miszerint a gyengén teljesítő Robert Kubicát válthatja a Williamsnél.

„Minden opció érvényes marad, mert a Mercedes nyitott – még akkor is, ha egy másik motorgyártó szállít erőforrást az adott istállónak. Kölcsönbe tudnak adni, ez nem probléma. A legfőbb célom, hogy a Mercedes gyári csapatánál versenyezzek, de bármi lehetséges.”

A szóbeszédekkel kapcsolatban a 22 esztendős pilóta hozzátette:

„Ha a pletykák rólad szólnak, az jó dolog. Mutatja ugyanis azt, hogy a Forma-1 nem felejtett el. A menedzsmentem nagyon keményen dolgozik azon, hogy megoldást találjon számomra. Reméljük, hogy gyorsan találunk egyet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!