Friss hírek

Ocon nem írt még alá a Renault-val

Francia sajtóértesülések szerint nem írt még alá a Renault Forma-1-es csapatával Esteban Ocon.

A héten a német Auto Bild írta meg, Ocon 2020-ban a Renault színeiben tér vissza a száguldó cirkuszba, miután a Mercedes jövőre is a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel kíván nekivágni az F1-es küzdelmeknek.

A német lap szerint Ocon Nico Hülkenberg helyét veheti át, a megállapodás pedig már meg is született a felek között.

Az RMC Sport mindazonáltal most arról ír, nincs még kőbe vésve, hogy Ocon a Renault-val tér vissza.

„A Renault szeretne megbizonyosodni arról, hogy Nico Hülkenberg talál magának másik ülést a Forma-1-ben” – áll a tudósításban. „Információink szerint folynak a tárgyalások Ocon és a Renault között, ahogy tavaly is, de semmit sem írtak még alá.”

„Ha pedig lesz is megállapodás, az nem fog megtörténni a hétvége előtt.”

Ocon mindeközben a Forma-1 hivatalos weboldalának arról beszélt, nagyon bizakodó a 2020-as évvel kapcsolatban.

„Keményen dolgozom a jövő éven” – fogalmazott a francia tehetség, aki a tavalyi szezont követően veszítette el helyét az F1-ben, miután a Racing Point csapata nem hosszabbította meg szerződését.

„A Mercedesnél is rengeteget tanulok. Amikor visszatérek, egy sokkal érettebb versenyző leszek.”

Ocon egyébként 2015 óta tagja a Mercedes juniorprogramjának, és miután tavaly kiderült, hogy a Racing Point csapatát tavaly felvásárolja Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll, az ifjú pilóta és menedzsmentje tudta, más lehetőségek után kell nézniük.

Ezért kezdtek el tárgyalni a Renault-val, az egyeztetések pedig remekül haladtak – egészen addig, amíg a francia istállónál képbe nem került Daniel Ricciardo.

„Nem volt könnyű” – vallotta be Ocon. „Egyeztettünk Totóval [Wolff] és a menedzsmentemmel, és azt mondták, ne aggódjak, lesz esélyem az F1-ben a jövőben.”

„Persze voltak szakaszok, amikor volt egy kis csend, és ilyenkor az ember elkezd aggódni egy kicsit, de az egyeztetések jó ideje elkezdődtek. Szóval nagyon bízom abban, hogy rendben lesz ezúttal a dolog!”

„Az egyetlen célom, hogy az F1-ben legyek. Persze ha nem jön össze jövőre, akkor más lehetőségek után kell néznem. De nem ez a cél. Ez is az egyik oka annak, hogy itt maradtam minden versenyen. Az F1-ben akarok maradni, ragaszkodni a csapathoz, hogy senki se felejtsen el!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!