Ocon odaszúrt Alonsónak: Minden munkát én végeztem az Alpine-nál! - F1VILÁG.HU

Ocon odaszúrt Alonsónak: Minden munkát én végeztem az Alpine-nál!

HIRDETÉS
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon biztos benne, lesznek előnyei számára annak, hogy Fernando Alonso távozik a francia istállótól, jövőre pedig már Pierre Gasly oldalán kell versenyeznie.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A522.  Dutch Grand Prix, Saturday 3rd September 2022. Zandvoort, Netherlands.

Alonso 2023-ban az Aston Martinnál folytatja F1-es pályafutását, helyét pedig az AlphaTauritól érkező Gasly veszi majd át az Alpine-nál. Egy kétszeres világbajnok elvesztése kétségkívül nem hangzik jól a csapat szempontjából, Ocon azonban úgy látja, számára lesznek előnyei annak, hogy Alonso jövőre már nem náluk fog versenyezni.

A francia pilóta ugyanis a L’Equipe című lapnak a minap arról beszélt, az elmúlt két idény során a pályán kívüli feladatokat jobbára ő látta el, Alonso nemigen vette ki a részét azokból.

„Remélem, hogy ez megváltozik, mert, hogy őszinte legyek, 98 százalékban rám nehezedett mindez, és csak 2 százalékban Alonsóra” – mondta Ocon. „Nem hajtottam túl magam, de minden fejlesztést én végeztem a szimulátorban, és majdnem az összes marketingfeladat rám hárul.”

Ocon a francia sajtónak arról is beszélt, bár korábban voltak súrlódásai új csapattársával, Gaslyval, meggyőződése, hogy jól együtt tudnak majd dolgozni 2023-ban.

„Jó néhány éve remekül ismerjük egymást. Amikor először vezetett gokartot, az enyémmel mehetett. Utána pedig egy közös álmunk volt, hogy az F1-be kerüljünk és eredményesek legyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!