Ocon: Perez az életemet sodorta veszélybe! - F1VILÁG.HU

Ocon: Perez az életemet sodorta veszélybe!

HIRDETÉS
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM10.
Belgian Grand Prix, Friday 25th August 2017. Spa-Francorchamps, Belgium.

Reagált csapattársa, Sergio Perez nyilatkozatára a Force India másik versenyzője, Esteban Ocon. A francia dühös, szerinte ugyanis Perez az életét kockáztatta Belgiumban.

A Force India versenyzői két alkalommal is összeütköztek egymással a vasárnapi Belga Nagydíj során. Perez az első, rajt utáni incidensért vállalta a felelősséget, a második esettel kapcsolatban azonban azt mondta, véleménye szerint Ocon túlzottan optimista volt.

Ocon azt mondja, nem érti Perez viselkedését, mert semmi szükség nem volt ilyen manőverekre.

„Ami az első ütközést illeti, elfogadom az álláspontját, noha azt gondolom, hogy látott engem a tükörben” – mondta Ocon.

„Hárman voltunk egymás mellett, de ezt elfogadom, még ha fel is nyomott a falra, és ez nagyon veszélyes, egyáltalán nem profi dolog.”

„De a második ütközés már túl sok volt. Mi értelme ennek? 300 km/h-s tempónál feltolt a falra, az életemet és a saját életét kockáztatta ok nélkül – és ez rengeteg pontba került a csapatnak.”

„Profi versenyző elvileg, de ezt ma nem láttuk.”

Ocon hozzátette, amint teheti, meglátogatja majd csapattársát, és elmondja neki a véleményét a történtekkel kapcsolatban.

„Az igazat fogom mondani neki. Nem fogok megijedni tőle, odamegyek és beszélek vele. Ha durva szavak kellenek, hát megkapja.”

Hirdetés

Időközben a Force India sportigazgatója, Otmar Szafnauer kijelentette, Perez és Ocon a folytatásban nem harcolhatnak majd egymással. Ocon azt mondja, megérti a csapat reakcióját.

„Teljesen megértem Otmar álláspontját. Hány pontot is veszítettünk ma? Nagyszerű helyeken autóztunk, egyszerűen hülye manőver volt, semmi szükség nem volt rá. Az ő részéről ez még kellemetlenebb, mert 28 éves, 7 éve itt van már az F1-ben…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!