Ocon reméli, hamarosan eldől a jövője - F1VILÁG.HU

Ocon reméli, hamarosan eldől a jövője

HIRDETÉS
A Mercedesnél jelenleg tartalékversenyzőként tevékenykedő Esteban Ocon azt reméli, „nagyon-nagyon hamar” kiderül, 2020-ban visszatérhet-e a Forma-1-be.
Fotó: Singapore GP Media

A francia versenyző a tavalyi szezont követően veszítette el ülését a Racing Point csapatánál, miután a silverstone-i istálló tulajdonosváltáson esett át. A csapat Lawrence Stroll kezébe került, aki idén fiának, Lance Strollnak adott lehetőséget.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff már akkor világossá tette, teljesen bizonyos, hogy Ocon 2020-ban ismét a Forma-1-ben fog versenyezni.

„A célunk – nemcsak az enyém –, hogy amilyen hamar csak lehet, újra autóba üljek” – idézi Ocon szavait a Motorsport.com című lap.

„Jelenleg a teljes menedzsmentem – beleértve Totót is – azon dolgozik, hogy jövőre ismét versenyautóba üljek, és szerintem az egyeztetések már elkezdődtek. Nagyszerű lenne, ha mihamarabb megerősítenék a terveket. Ez lenne a legjobb. Remélem, hogy a jövőm nagyon-nagyon hamar tisztázódik.”

„Bízom abban, hogy a körülöttem lévők remek munkát végeznek – ez az egyetlen, amit tehetek.”

Korábban egyébként opció volt az is, hogy Ocont kölcsönadják a Renault-nak, ám amikor kiderült, hogy Daniel Ricciardo a francia istállóhoz szerződik, ez a terv is dugába dőlt.

Az erre való törekvések viszont azt jelentik, Oconnak nemcsak a Mercedesnél, vagy annak partnercsapatainál lehet esélye 2020-ra.

A francia tehetség egyébként idén leginkább a Mercedes szimulátorában dolgozik.

„Azt gondolom, azzal, amit a szimulátorban elértünk, majd utána elutaztam a versenyekre sok hasznos információval, segítettünk a csapatnak abban, hogy jobban teljesítsen.”

Hirdetés

„Az ember rengeteget tanul azáltal, hogy része lehet ennek a fantasztikus csapatnak. Rengeteg tudással rendelkeznek, amióta a hibrid éra elkezdődött az F1-ben, ők győznek. Szóval nagyszerű lehetőség az, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!