Ocon reméli, hogy Alonso okoz egy kis káoszt előtte - F1VILÁG.HU

Ocon reméli, hogy Alonso okoz egy kis káoszt előtte

HIRDETÉS
Egy ideig még a pole-ra is esélyesnek tűnt Esteban Ocon a fordulatos monacói időmérőn, ám végül csak a negyedik leggyorsabbnak bizonyult, ahonnan azonban máris előreléphetett egy helyet.
Esteban Ocon, Alpine

Az idén eddig meglehetősen rapszodikusan teljesítő Alpine szinte előzmények nélkül táltosodott meg az időmérő utolsó szakaszára, pár perccel a leintés előtt pedig Ocon a tabella élére is repítette a 31-es számú autót. Végül azonban nem tudta megtartani a pozícióját és visszacsúszott a negyedik helyig, amit már a garázsban nézett végig.

A francia elmondása szerint ugyanis a csapatnál azért időzítették a megszokottnál korábbra az utolsó menetüket, mert a hajrában piros zászlós leállástól tartottak. Miamiban ez vette el tőlük a lehetőséget arra, hogy javítsanak, most viszont abban bíztak, profitálhatnak egy hasonló szituációból – a várt baleset és megszakítás azonban most elmaradt, de a csapat így is remek eredményt ért el Ocon 4. és Pierre Gasly 7. helyével.

„Micsoda nap! A hétvége előtt biztosan aláírtuk volna ezt a negyedik helyet” – nyilatkozta Ocon. „De talán még ennél is jobb, hogy két tizednél is kevesebbre vagyunk a pole-tól. Remek köröm volt a végén, amely során nemcsak súroltam a korlátot, hanem komolyan neki is csapódtam, de az autó egy darabban maradt. Rendkívüli módon elégedett vagyok azzal, ahogyan felépítettük ezt a hétvégét, kezdve a szimulátortól az edzésekig.”

Miután megszületett a döntés Charles Leclerc hátrasorolásáról, Ocon még előre is léphetett, hiszen ő örökölte meg a harmadik pozíciót, ezzel beállítva F1-es karrierje legjobb rajthelyezését. Annak reményét, hogy további helyezéseket nyerjen, elsősorban az előle induló Max Verstappen és Fernando Alonso ádáz összecsapásában látja.

„Fernando a második helyről rajtol, és biztos vagyok benne, hogy kockázatot fog vállalni az első hely megszerzéséért az 1-es kanyarban. Remélem, ezzel okoz egy kis zűrzavart, ami megnyitja előttem az utat” – kívánt balszerencsét riválisainak Ocon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!