Friss hírek

Ocon: Semmi szükség nem volt arra, hogy dirigáljon nekem a csapat

Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon azt mondja, semmi szükség nem volt arra, hogy csapata megmondja neki, hogyan bánjon Fernando Alonsóval a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjon.

A francia pilóta a 8. helyen autózott a biztonsági autós időszak alatt – Sebastian Vettelt követte, mögötte pedig csapattársa, Alonso autózott. A verseny újraindítása előtt Ocont mérnöke figyelmeztette arra, ne harcoljon a spanyollal, és szép tisztán engedje el őt maga mellett.

„Hagyjatok versenyezni, majd a megfelelő pillanatban megteszem, amint lenyugszanak a kedélyek. Mindent elveszíthetünk most az újraindításnál” – reagált a rádión Ocon. „Meg kell előznöm Vettelt most. Nem fogok Fernandóval harcolni.”

Hirdetés
 

Ocon rádióbeszélgetése különösen nagy figyelmet kapott, hiszen az Alpine két versenyzője a szombati sprintfutamon kétszer is összeütközött egymással, Alonso pedig rendkívül kritikus véleményt fogalmazott meg csapattársáról.

Ocon végül az említett újraindítást követően megelőzte Vettelt, majd biztonságosan elengedte maga mellett Alonsót is. A spanyol végül ötödik lett, míg Ocon a nyolcadik pozícióban ért célba Interlagosban. A verseny után a 26 esztendős versenyző újságíróknak arról beszélt, semmi szükség nem volt arra, hogy csapata dirigáljon neki.

„Szerintem nem sikerült jól értelmezni a dolgot. Mivel az emberek azt gondolták, nem akartam elengedni Fernandót. Pedig én csak azt mondtam, hogy nem, nem fogom elengedni őt az újraindításnál, hanem meg fogom előzni Sebet. És amint lenyugszik a helyzet, kitaláljuk, mi legyen” – magyarázta a francia pilóta. „Nem fogok harcolni, el fogom engedni – és így is tettem. Nem tarthattam fel őket. Nagyon gyors volt a lágy gumival. És nyilván még több pontot szerezhetett a csapat.”

„Szóval tudtam, mi a helyzet, a csapatnak pedig nem kellett volna megmondania nekem, hogy mit kell tennem.”

A sprintfutamon történt ütközéseiket követően Otmar Szafnauer mindkét versenyzővel kapcsolatban kritikákat fogalmazott meg, Ocon azonban a vasárnapi versenyt követően arról beszélt, szeretne tovább lépni.

„Azt hiszem, a csapat elégedett ma. A ma az ma van, a tegnap pedig tegnap volt” – magyarázta a francia, majd arra a kérdésre, hogy tisztázták-e a történteket Alonsóval, így felelt: „Nem, nem beszéltünk.”

„Nem volt szép, amit a médiában mondott. Én mindig nagyon tiszteltem őt. Ő egy legenda, és örökké tisztelni fogom. De nem is számít, hogy mit mondott nektek. Az számít, amikor mi beszélünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ocon: Semmi szükség nem volt arra, hogy dirigáljon nekem a csapat
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!