Friss hírek

Ocon szerint Alonso tanulhatott tőle 2022-ben

Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon úgy hiszi, a csapattól az idei szezont követően távozó Fernando Alonso is tudott tanulni valamit tőle. Bár voltak nehéz pillanatok, a 26 esztendős versenyző úgy érzi, alapvetően jól együtt tudott dolgozni a kétszeres világbajnokkal.

Ocon és Alonso két idényen át tolták együtt az Alpine szekerét, idén pedig egy konstruktőri 4. helyhez segítették hozzá a csapatot. Ocon 2023-ban is a francia istállót erősíti majd, Alonso azonban távozik, és jövőre már az Aston Martin színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben. A RacingNews365.com című internetes portálnak nyilatkozva Ocon elárulta, bár a szezon hajrájában kissé csalódott Alonsóban, alapvetően nagyon tiszteli a spanyol versenyzőt.

„Ha reflektálnom kellene az elmúlt két évre, azt mondanám, hogy nagyszerű volt. Továbbra is nagyon tisztelem Fernandót, és mindazt, amit elért az F1-ben: ő a sportág egyik legendája, ám nagyon csalódott voltam amiatt, amit Brazíliában mondott” – fogalmazott a francia pilóta azzal kapcsolatban, amikor a kétszeres világbajnok a Brazil Nagydíj után bírálta őt a futamon történt ütközéseikért.

Hirdetés
 

Ocon mindazonáltal úgy látja, alapvetően jól együtt tudtak dolgozni, és sikerült a csapat javát szolgálni.

„Úgy gondolom, jól dolgoztunk együtt, ez a legfontosabb. Teljesítettünk néhány igazán jó versenyt a csapatnak, és segítettünk abban, hogy megszilárdítsuk ezt a 4. helyet.”

A 26 esztendős versenyző arról is beszélt, rengeteget tanult jóval rutinosabb csapattársától – ám bízik abban, hogy a kétszeres világbajnok is el tudott lesni valamit tőle.

„Nekem nincs annyi tapasztalatom, mint neki, de az ember tanul, főleg egy új csapattárs esetében, hiszen mindenki másképp dolgozik. Érdekes volt együtt dolgozni egy világbajnokkal, és látni azt, amit csinál” – magyarázta Ocon. „Az a tudatosság mindennel kapcsolatban, ahogy látja, hogy hol is áll a versenyben három vagy két bokszkiállás után… Tudja, ki ellen versenyzek, és mindig két bokszkiállással előrébb jár.”

„Az én első háromkiállásos versenyem idén, Bahreinben volt, és még a két kerékcsere tekintetében is kevés tapasztalattal rendelkezem – viszont sok egykiállásos futamot teljesítettem már. Szóval tisztában lenni és megérteni ezeket a versenyeket határozottan olyasvalami, amit igyekeztem megtanulni.”

„Remélem, hogy azért ő is tanult tőlem valamit, mert ha csak én tanultam volna tőle, az azt jelentené, hogy nagyon megvert volna – pedig nem ez volt a helyzet. Jó volt együtt dolgozni olyasvalakivel, aki ennyire magasra teszi a lécet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!