Ocon szerint Stroll nem érdemelt rajtbüntetést Kanadában - F1VILÁG.HU

Ocon szerint Stroll nem érdemelt rajtbüntetést Kanadában

Feltartás miatt rajtbüntetéssel várja hazai Forma-1-es versenyét Lance Stroll, pedig az eset érintettje, Esteban Ocon szerint a pilótatársát nem kellett volna hátrasorolni.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A523.  Formula 1 World Championship, Rd 5, Miami Grand Prix, Saturday 6th May 2023. Miami International Autodrome, Miami, Florida, USA.

A versenyfelügyelők több rajtbüntetést is kiosztottak az eső miatt kaotikusan lezajló montreali időmérő edzésen. Közéjük tartozik Lance Stroll, aki a Q2-ben nedves pályán száraz pályás abroncsokon próbált meg gyors kört teljesíteni. Ocon a hatos kanyar kijáratánál érte utol az Aston Martin pilótáját, akit csak az ezt követő sikán után tudott megelőzni, miután Stroll végig az ideális íven autózott. Bár Ocon aktuális körét akadályozta a kialakult helyzet, a francia végül könnyedén bejutott a Q3-ba. Ezt figyelembe véve abban reménykedett, hogy a kanadai nem kap hátrasorolást.

„Annak nyilvánvalóan semmilyen hatása nem volt a végeredményre, mivel bejutottam a Q3-ba. Ilyen körülmények között nagyon nehéz a dolgunk slick gumikon. Remélem, hogy nem büntetik meg” – fogalmazott még az ítélet kihirdetése előtt.

Stroll az eset vizsgálata során közölte, hogy a vizes pálya miatt muszáj volt az ideális íven maradnia, a felügyelők azonban azzal magyarázták a döntésüket, hogy „a csapat figyelmeztette őt a 31-es autó érkezéséről, és meglátásunk szerint a hetes és nyolcas kanyar közötti egyenesben elengedhette volna a 31-es autót”. Stroll megmozdulását így „indokolatlan feltartásnak” minősítették, és három rajthelyes büntetéssel sújtották.

Ocon egyébként a hatodik rajthelyet szerezte meg az Alpine-nal, aminek nagyon örül.

„A csapat és én is nagyon jól kezeltük a folyamatosan változó körülményeket. Nagyon örülök a döntéseinknek” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!