Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Ocon szerint van potenciál a Renault autójában

Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team RS20. Hungarian Grand Prix, Saturday 18th July 2020. Budapest, Hungary.
Fotó: Renault
A Renault Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Esteban Ocon az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva azt mondta, bőven van potenciál a francia istálló 2020-as versenyautójában, és kíváncsian várja azokat a fejlesztéseket, melyekkel csapata készül az idei versenyekre.

Az enstone-i gárda számára nem indult könnyen a 2020-as idény, Ocon eddig legjobb eredménye egy 8. hely volt, melyet még a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon ért el.

A fiatal pilóta mindazonáltal bizakodó, szerinte ugyanis sokat ki lehet még hozni a Renault idei, R.S.20-as versenyautójából.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén azt kérdeztük Ocontól, véleménye szerint egy ilyen sűrű szezonban mennyire lehet javítani az idei versenyautón, van-e fejlesztési potenciál benne, a fiatal pilóta pedig optimista választ adott.

„Azt gondolom, hogy igen!” – mondta lapunknak a Renault francia versenyzője.

„Tudjuk, hogy milyen irányba kell továbbmennünk, ez elég világos már a barcelonai tesztek óta. Lesznek még bőven fejlesztések, kíváncsian várom ezeknek a tesztelését.”

Ocont megkérdeztük arról is, a 2022-ben érkező szabályváltozásokig mennyire tekinthető átmenetinek a Renault számára az előttünk álló mintegy másfél év.

„A koronavírus járvány miatt most kaptak még időt a csapatok arra, hogy a 2022-es projekten dolgozzanak, de a 2021-es idény is nagyon izgalmasan alakulhat, hiszen már sokadik éve változatlanok a szabályok. Szorosabb lehet a küzdelem” – fogalmazott a Renault versenyzője, aki szerint az új szabályok a feje tetejére állíthatják a Forma-1-et.

„Hogy mi lesz 2022-ben, azt nem igazán tudjuk. Az autók teljesen megváltoznak, akárcsak a gumik. De nagyon izgalmas lesz, az biztos!”

Az F1VILÁG.HU kérdésére Ocon elárulta, izgatottan várja már a kétszeres világbajnok Fernando Alonso érkezését, aki jövőre csatlakozik az istállóhoz.

„Neki és a sportágnak is nagyszerű lesz az ő visszatérése – fantasztikus lesz látni, hogy ismét itt fog versenyezni. Ő egy legenda!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS