Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ocon szerint van potenciál a Renault autójában

A Renault Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Esteban Ocon az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva azt mondta, bőven van potenciál a francia istálló 2020-as versenyautójában, és kíváncsian várja azokat a fejlesztéseket, melyekkel csapata készül az idei versenyekre.

Az enstone-i gárda számára nem indult könnyen a 2020-as idény, Ocon eddig legjobb eredménye egy 8. hely volt, melyet még a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon ért el.

A fiatal pilóta mindazonáltal bizakodó, szerinte ugyanis sokat ki lehet még hozni a Renault idei, R.S.20-as versenyautójából.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén azt kérdeztük Ocontól, véleménye szerint egy ilyen sűrű szezonban mennyire lehet javítani az idei versenyautón, van-e fejlesztési potenciál benne, a fiatal pilóta pedig optimista választ adott.

„Azt gondolom, hogy igen!” – mondta lapunknak a Renault francia versenyzője.

„Tudjuk, hogy milyen irányba kell továbbmennünk, ez elég világos már a barcelonai tesztek óta. Lesznek még bőven fejlesztések, kíváncsian várom ezeknek a tesztelését.”

Ocont megkérdeztük arról is, a 2022-ben érkező szabályváltozásokig mennyire tekinthető átmenetinek a Renault számára az előttünk álló mintegy másfél év.

„A koronavírus járvány miatt most kaptak még időt a csapatok arra, hogy a 2022-es projekten dolgozzanak, de a 2021-es idény is nagyon izgalmasan alakulhat, hiszen már sokadik éve változatlanok a szabályok. Szorosabb lehet a küzdelem” – fogalmazott a Renault versenyzője, aki szerint az új szabályok a feje tetejére állíthatják a Forma-1-et.

„Hogy mi lesz 2022-ben, azt nem igazán tudjuk. Az autók teljesen megváltoznak, akárcsak a gumik. De nagyon izgalmas lesz, az biztos!”

Az F1VILÁG.HU kérdésére Ocon elárulta, izgatottan várja már a kétszeres világbajnok Fernando Alonso érkezését, aki jövőre csatlakozik az istállóhoz.

„Neki és a sportágnak is nagyszerű lesz az ő visszatérése – fantasztikus lesz látni, hogy ismét itt fog versenyezni. Ő egy legenda!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!