Ocon: Tavalyról tudjuk, hogy itt még bármi lehet - F1VILÁG.HU

Ocon: Tavalyról tudjuk, hogy itt még bármi lehet

Szezonja egyik legjobb időmérős eredményét produkálta az Alpine a Magyar Nagydíj szombatján, hiszen két versenyzőjük kisajátította a csapat számára a harmadik rajtsort. Fernando Alonso ennél is többet remélt, Esteban Ocon önbizalmát a tavalyi győzelme növeli.

Bár Alonso montreali második rajthelye kimagaslik az enstone-i csapat 2022-es eredménylajstromából, viszont idén először került mindkét autójával az első hat rajthely valamelyikére az Alpine. Ocon hat századmásodperccel győzte le csapattársát, a verseny tavalyi győztese pedig innen még bármit el tud képzelni vasárnap, hiszen egy évvel ezelőtt a nyolcadik rajthelyről indulva végzett a dobogó tetején.

„Megismételtem az idei legjobb kvalifikációs eredményemet, ezzel pedig mindenképpen elégedettek lehetünk. Lando [Norris] azonban így is elém került, aki egy hajszállal gyorsabbnak tűnt nálunk ezen a napon, de kíváncsian várom, milyen lesz a tempónk a McLarenekhez viszonyítva vasárnap. A versenyen még bármi megtörténhet, mint ahogy azt tavaly meg is tapasztalhattuk!” – emlékezett vissza Ocon, aki az előző Magyar Nagydíjon az esős rajt utáni káoszból profitálva az ötödik körtől a leintésig vezette a futamot. „Ezen a pályán nehéz lesz az előzés, így ha vigyázni tudunk a gumikra és jól működik a stratégiánk, akkor még több jól megérdemelt ponttal vonulhatunk a nyári szünetre.”

Alonso alatt viszont szombaton olyan jól működött az autó, hogy a hatodik pozíciónál még többen is bízott.

„Elégedettnek kell lennünk a hatodik hellyel. Versenyképes voltam vizes és száraz körülmények között is, majd a Q1-ben és a Q2-ben is erősnek éreztem magam. Emiatt azt reméltem, hogy egy kicsivel még előrébb végezhetek, de páran épphogy átugrottak minket az utolsó Q3-as körükkel. Tudjuk, hogy itt nehéz előzni, én pedig holnap a pálya piszkos oldaláról rajtolok, de ez a mai egy remek eredmény a csapat számára” – mondta a spanyol, aki tavalyi visszatérése óta második dobogójáért hajt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!