Ocon teljes mértékben Alonsót hibáztatja a balesetért - F1VILÁG.HU

Ocon teljes mértékben Alonsót hibáztatja a balesetért

Csúnya ütközéssel ért véget Esteban Ocon szombati időmérője a Brazil Nagydíjon. Az Alpine pilótája a baleset másik érintettjét, Fernando Alonsót vonta felelősségre.

Az egykori csapattársak a Brazil Nagydíj sprintkvalifikációjának első szakaszában ütköztek össze. Alonso lassú tempóban autózott a hármas kanyarban az aszfaltcsík közepén, miközben Esteban Ocon versenytempóban közelített felé. Alonso épp akkor mozdult hirtelen balra, amikor az ideális íven túlkormányzottá vált Alpine mellé ért. Ocon a kanyart némileg kiegyenesítve eltalálta az Aston Martin bal első kerekét, majd a gumifalnak csapódott.

„Kemény becsapódás volt. Vannak fájdalmaim, de nem számít – versenyezni fogok” – kommentálta az esetet a francia pilóta, aki teljes mértékben Alonsót tartja vétkesnek az esetért. Ocon kiesett a Q1-ben.

„Nehéz lenyelni, mert abban a körben esélyünk volt a javításra, és bejutottunk volna a Q2-be. Fernando azonban az utunkban volt. Hallottam, hogy egyesek szerint elveszítettem az irányítást az autó felett, de ez nem igaz. Abban a kanyarban mindenki megcsúszik. Még Lando [Norris] is megcsúszott a leggyorsabb körén. Fernando a kanyar közepén balra kormányzott. Nem hagyott elég helyet, így összeütköztünk. De összességében mindez nem számít. Most már a versenyre koncentrálunk.”

A felügyelők egyébként vizsgálják az esetet, így mindkét versenyző álláspontját meghallgatták a történtekről.

„Próbált ellentmondani az érveimnek. Azt állította, hogy volt mellette elég hely, de a valóság az, hogy ha nincs ott, akkor nem ütközök neki” – tette hozzá Ocon.

Az eset kapcsán Alonso is megszólalt, vele ebben a cikkben foglalkoztunk. Az Alpine egyébként szinte biztosra veszi, hogy sikerül megjavítania Ocon autóját a magyar idő szerint 19:30-kor rajtoló versenyre.

Frissítés: A felügyelők büntetés nélkül lezárták az ügyet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!