Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek
Next
Prev

Ocon úgy érzi, nagyok sokat fejlődött 2020-ban

A Renault versenyzője, Esteban Ocon úgy érzi, „nagyon erős” fejlődést képes volt elérni a 2020-as Forma-1-es idény során – ez pedig nagyban növelte önbizalmát.

A francia versenyző idén tért vissza a száguldó cirkuszba a Renault csapatával, az idényt pedig végül 62 ponttal a tabella 12. helyén zárta.

Ocon idén első dobogós eredményét is megszerezte: a Szahíri Nagydíjon a 2. helyen ért célba Sergio Perez mögött.

Bár csapattársa, Daniel Ricciardo 57 ponttal többet gyűjtött nála, Ocon úgy érzi, sokat fejlődött az év során.

„Összességében a fejlődés nagyon erős volt” – magyarázta. „Igazán elégedett vagyok azzal, ahogy a tempót, a teljesítményt, illetve a csapattal való közös munkát tekintve zártam a szezont. Ezen a téren sokkal erősebb vagyok most, mint ahogy kezdtünk.”

„Úgy érzem, javult a teljesítményem, nőtt az önbizalmam az autóban, ez pedig nagyon jó. Meg fogunk bizonyosodni arról, hogy mindennel megbirkózzunk jövőre, és hogy készen állunk.”

„Kár, hogy lemaradtunk a konstruktőri 3. helyről, de rengeteg pozitívuma volt az idei évnek, és voltak dolgok, amiket nem csináltunk teljesen tökéletesen.”

„Van egyfajta munkamódszerünk a jövő évre, de ha magunkkal visszük a pozitívumokat, és megszabadulunk a negatívumoktól, akkor nagyon erős helyzetben lehetünk 2021-ben.”

Ocon csapattársa 2021-ben a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lesz majd. A spanyol a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!