Oconnak fogalma sem volt a Mercedes DAS-rendszeréről

Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team. Formula One Testing, Day 2, Thursday 27th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Renault
A Renault versenyzője, Esteban Ocon elárulta, fogalma sem volt korábban a Mercedes trükkös kormányrendszeréről, de jó eséllyel akkor találta azt fel a csapat, amikor őt már nem engedték be az istálló gyárába, miután kiderült, távozik a csapattól.

A német istálló a téli tesztek második napján vitte először pályára úgynevezett DAS-rendszerét: a trükkös megoldás lényege, hogy a versenyzők a kormány előre-hátra tologatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán, ezáltal optimális hőmérsékleti tartományban tudják tartani az abroncsokat.

Ocon évekig volt a Mercedes juniorversenyzője, tavaly pedig a német istálló tartalékosaként tevékenykedett, és rengeteg időt töltött az istálló szimulátorában.

Nyár végén azonban kiderült, a francia pilóta 2020-ban a Renault-nál folytatja. Ocon azt mondja, neki fogalma sem volt arról, hogy egy ilyen rendszeren dolgozott a Mercedes.

„Vagy nagyon-nagyon okosak voltak és nem mutatták meg nekem a rendszert, vagy akkor találták ki, amikor én már távoztam” – mondta a Canal+ televíziós csatornának.

„Amikor már két ülés között voltam, a Mercedes és a Renault ülése között, nem engedtek be a gyárba, vagy a szimulátorba. Szóval vagy akkor találták ki, vagy nagyon észnél voltak.”

Bár a koronavírus-járvány miatt a 2020-as F1-es idény várhatóan csak nyáron kezdődhet el, Ocon azt mondja, továbbra is keményen tréningezik.

„Ha azt kezdem el mondogatni magamnak, hogy a többiek sem tréningeznek, és elengedem magam, akkor nem fogok készen állni, mikor elindul az idény” – idézi Ocon szavait az RMC.

Hogy hogyan is működik a Mercedes DAS-rendszere, azt az alábbi videóban nézheted meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!