Oconnak fogalma sem volt a Mercedes DAS-rendszeréről

Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team. Formula One Testing, Day 2, Thursday 27th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Renault
A Renault versenyzője, Esteban Ocon elárulta, fogalma sem volt korábban a Mercedes trükkös kormányrendszeréről, de jó eséllyel akkor találta azt fel a csapat, amikor őt már nem engedték be az istálló gyárába, miután kiderült, távozik a csapattól.

A német istálló a téli tesztek második napján vitte először pályára úgynevezett DAS-rendszerét: a trükkös megoldás lényege, hogy a versenyzők a kormány előre-hátra tologatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán, ezáltal optimális hőmérsékleti tartományban tudják tartani az abroncsokat.

Ocon évekig volt a Mercedes juniorversenyzője, tavaly pedig a német istálló tartalékosaként tevékenykedett, és rengeteg időt töltött az istálló szimulátorában.

Nyár végén azonban kiderült, a francia pilóta 2020-ban a Renault-nál folytatja. Ocon azt mondja, neki fogalma sem volt arról, hogy egy ilyen rendszeren dolgozott a Mercedes.

„Vagy nagyon-nagyon okosak voltak és nem mutatták meg nekem a rendszert, vagy akkor találták ki, amikor én már távoztam” – mondta a Canal+ televíziós csatornának.

„Amikor már két ülés között voltam, a Mercedes és a Renault ülése között, nem engedtek be a gyárba, vagy a szimulátorba. Szóval vagy akkor találták ki, vagy nagyon észnél voltak.”

Bár a koronavírus-járvány miatt a 2020-as F1-es idény várhatóan csak nyáron kezdődhet el, Ocon azt mondja, továbbra is keményen tréningezik.

„Ha azt kezdem el mondogatni magamnak, hogy a többiek sem tréningeznek, és elengedem magam, akkor nem fogok készen állni, mikor elindul az idény” – idézi Ocon szavait az RMC.

Hogy hogyan is működik a Mercedes DAS-rendszere, azt az alábbi videóban nézheted meg!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS