Ocont elégedettséggel tölti el, hogy idén legyőzte Alonsót - F1VILÁG.HU

Ocont elégedettséggel tölti el, hogy idén legyőzte Alonsót

HIRDETÉS
Elégedettséggel tölti el Esteban Ocont azt, hogy 2022-ben felül tudott kerekedni csapattársán, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsón.
(L to R): Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team; Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team; Ciaron Pilbeam (GBR) Alpine F1 Team Chief Race Engineer; Laurent Mekies (FRA) Ferrari Sporting Director; Karel Loos (BEL) Alpine F1 Team Race Engineer.  Azerbaijan Grand Prix, Saturday 11th June 2022. Baku City Circuit, Azerbaijan.

A francia pilóta csapattársával szemben 4 pontos előnnyel érkezett meg a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj helyszínére, és miközben ő a 8. helyen ért célba, Alonso pedig kiesett, 11 pontos előnnyel a 8. helyen zárta az összetett bajnokságot.

Alonsót korábban csak Lewis Hamilton (2007) és Jenson Button (2015) tudta legyőzni egy idényen belül – illetve még első szezonjában Tarso Marques, akkor azonban egyikük sem tudott pontot szerezni a Minardival. Ocon ezért azt mondja, elégedettséggel tölti el az, hogy most neki is sikerült felülkerekednie a kétszeres bajnokon.

„Nekem is megvoltak a magam gondjai, de persze jó érzés” – mondta a francia pilóta. „Ő egy nagyon-nagyon gyors versenyző, és nyilvánvalóan fel kellett kötnöm a gatyámat, amennyire csak lehet. Elégedettséggel tölt el az, hogy előtte végeztem.”

„Az egyetlen dolog, ami idén hiányzott, az nyilván a dobogó, de különféle dolgok miatt nem sikerült ezt elérni. Remélhetőleg jövőre felállhatunk majd a pódiumra néhányszor.”

Alonso és Ocon jövőre már nem lesznek csapattársak, hiszen a spanyol pilóta az Aston Martinhoz szerződik – ma, Abu Dhabiban már a silverstone-i istálló autójával köröz a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!