Friss hírek

Odapörkölt az időmérőn az F1 meglepetéscsapata

Fotó: Haas F1 Team

Pazar teljesítménnyel rukkolt elő a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj kvalifikációján a Haas csapata. Kevin Magnussen és Romain Grosjean akár a topcsapatokat is megszorongathatja.

Az amerikai istálló már az előszezoni teszteken is remek formát nyújtott, Fernando Alonso pedig pénteken azt mondta, egyáltalán nem lepődött meg a Haas idei autójának versenyképességén, hiszen a gárda rengeteg segítséget kap a Ferraritól.

A csapat versenyzői a szombati időmérőn is remekeltek, így Kevin Magnussen az 5., Romain Grosjean pedig a 6. helyről rajtolhat majd a melbourne-i versenyen.

„Jó volt vezetni az autót az időmérőn. Egyszerűen oda tudtam tenni magam” – mondta Magnussen a kvalifikációt követően.

„Ki tudtam tolni a féktávokat, és minden egyes körben egyre hamarabb le tudtam venni a lábam a fékről. Nem csinált semmi váratlant, ami nagyon jó volt.”

„Izgatottan várom a holnapi rajtot az 5. helyről. Van néhány gyors srác mögöttünk, és jól kell dolgoznunk, hogy magunk mögött tartsuk őket. Mindent megteszünk a jó eredményért. Egy szolid rajtra lesz szükségünk holnap, és építenünk kell a mai eredményre.”

Fotó: Haas F1 Team

A Haas másik versenyzője, Romain Grosjean a csapat munkáját is dicsérte.

„Mindenki nagyon elégedett, és a mai eredmény jól tükrözi a csapat kemény munkáját” – mondta.

„Az időmérős eredmény egy kicsit megerősíti mindazt, amit a téli teszteken láttunk. Nyomni tudom az autóval, amennyire csak akarom, ami nagy elégedettséggel tölt el. Kevin is kiváló munkát végzett, így mindkét autóval ott lehetünk a harmadik rajtsorban.”

„A pontszerzés abszolút lehetséges. Nyilván szeretnénk megtartani a pozícióinkat. Jó helyekről rajtolunk, de majd meglátjuk, hogy alakul. Ez kezdésnek egy kiváló eredmény, nagyon büszkék lehetünk, de tovább kell nyomnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!