Friss hírek

Okos megoldással spórol meg 90 milliót a Haas F1-es csapata

Igazán egyedülálló megoldással rukkolt elő a bahreini Forma-1-es teszten a Haas csapata, mellyel nem kevesebb, mint 250 ezer dollárt spórol meg egy idényen belül.

Nagy feltűnést keltett Bahreinben, amikor a Haas csapata felállította vezérlőpultját a bokszuta falánál: miközben az istállók jellemzően akár 7 szakembert (csapatfőnököt, mérnököket és sportigazgatót) is kiültetnek ide a versenyhétvégéken, a Haas az idei évtől kezdődően csupán 3 szakembernek biztosít helyet.

Ennek pedig egész egyszerű oka van: a költséghatékonyság! Mint azt a csapattól megtudtuk, a kisebb bokszutcai vezérlőpult utaztatása az idény közben sokkal olcsóbb, így éves szinten nem kevesebb, mint 250 ezer dollárt, azaz mintegy 90 millió forintot megspórol az amerikai istálló.

Hirdetés
 

„Amikor hatékonyságra van szükség, mindent meg kell vizsgálni” – mondta Günther Steiner csapatfőnök. „Amikor a fejlesztésekre kell pénzt áldozni, mivel költségplafon van, akkor mire költünk? Arra, hogy legyen 6 ember a bokszutca falán, vagy elköltünk inkább negyedmilliót az autó fejlesztéseire?”

„A srácok előálltak az ötlettel, ha pedig nekem a garázsban kell maradnom, nincs vele problémám, nem kell ott ücsörögnöm. Pénzt takarítunk meg, amit a fejlesztésekre fordíthatunk.”

A Haas csapata egyébként idén először a költségvetési limiten működik majd, köszönhetően új névadó szponzorának, a MoneyGramnek.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!