Olyan jó a Honda, hogy a Toro Rosso új célokat tűzött ki maga elé

Fotó: Scuderia Toro Rosso
MONTMELO, SPAIN - MARCH 09: Brendon Hartley of New Zealand driving the (28) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during day four of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on March 9, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az eredményes tesztek után új célokkal, feltüzelve várja a két hét múlva esedékes Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat a Toro Rosso csapata.

A faenzai istálló motorpartnert váltott az idei évre, mostantól kezdve már nem a Renault, hanem az elmúlt 3 évben küszködő Honda erőforrásait használja.

Csakhogy a japánok a télen látszólag komoly javulást értek el, és a Toro Rosso a Honda motorjaival a harmadik legszorgalmasabb csapat volt a barcelonai teszteken a Mercedes és a Ferrari után.

Az istálló ifjú versenyzője, Brendon Hartley azt mondja, olyannyira elégedettek a télen látottakkal, hogy most már a rendszeres pontszerzést tűzhetik ki célul az év elejére.

„Mindenki fel van tüzelve és pozitív. Az év elejétől kezdve építkezni szeretnénk. A Toro Rosso nagyon erős évkezdetet produkált tavalyhoz képest, és rengeteg minden változott ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjünk az év során” – mondta az új-zélandi pilóta.

„Kezdetben azt gondoltuk, Melbourne kemény lesz, de ami azt illeti, a tesztnapok során felülmúltuk várakozásainkat, és kétségkívül harcolhatunk a pontokért.”

„A cél a pontszerzés kell, hogy legyen. Azt gondolom, a Haas, a Renault és a McLaren is erősnek tűnik. De azt hiszem, mi is ott vagyunk valahol.”

Arra a kérdésre, hogy a Honda meggyőző teljesítménye befoghatja-e a kritikusok száját, Hartley így felelt: „Azt gondolnám.”

„Amikor 1 hónapja elmentem a gyárba, mindenki nagyon optimista és pozitív volt a Hondával való partnerség kapcsán. Láttam, milyen keményen dolgozik mindenki, szóval nagy elvárásokkal érkeztem ide, és jól is teljesítettek! Repülőrajtot vett ez a partnerség.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!