Olyan nagy a Ferrari lemaradása, hogy Sainz szerint koncepcióváltásra lesz szükség - F1VILÁG.HU

Olyan nagy a Ferrari lemaradása, hogy Sainz szerint koncepcióváltásra lesz szükség

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint könnyen lehet, hogy a Ferrari Forma-1-es csapatának a Mercedeshez hasonlóan változtatnia kell idei versenyautójának koncepcióján, egyértelművé vált ugyanis, hogy az olasz csapat nagy hátrányban van a Red Bull-lal szemben.
4 - GP AUSTRALIA F1/2023 - DOMENICA 02/04/2023    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Ferrari tavaly kétségkívül ütőképes autóval állt rajthoz az F1-ben, ám több okból kifolyólag végül alulmaradt a Red Bull-lal szemben a világbajnoki címért folyó küzdelemben. A maranellóiak abban bíztak, a tavalyi problémák kiküszöbölése után idén valódi esélyük lesz a trófea elhódítására, ám hamar kiderült, a csapat óriási hátrányban van az energiaital-gyárosokkal szemben.

A Scuderia három verseny után csak a 4. helyet foglalja el a tabellán, hátránya pedig már most 97 pont a Red Bull-lal szemben. Az olaszoknál még a Mercedes is jobban áll, mely ugyancsak kiábrándító formában kezdte az idényt, és már a szezonnyitó után elismerte, változtatnia kell autója koncepcióján, hogy visszatérjen a győztesek közé.

A Melbourne-ben pont nélkül záró Carlos Sainz azt mondja, olyan nagy a lemaradásuk, hogy el kell gondolkodniuk nekik is a koncepcióváltáson. 

„Ha valakinek akkora előnye van, mint a Red Bullnak, akkor az megerősítése annak, hogy koncepcióproblémával van dolgunk. A Red Bull jól csinálta, mi pedig nem” – mondta a spanyol versenyző. „Egy kicsit elringatott bennünket a tavalyi autó, ami nagyon gyors volt egy körön.”

„De az év vége felé már láttuk, hogy a versenytempó tekintetében egy lépéssel a Red Bull mögött vagyunk. Idén pedig világos, hogy a szabályok változása többet ártott a mi koncepciónknak, ezért talán valami mással kell próbálkoznunk.”

Sainz csapattársa, Charles Leclerc Ausztráliában már az első körben kiesett, ám a versenyt követően arról beszélt, ígéretesek voltak azok a változtatások, melyeket elvégzett a csapat a beállítások terén, így ő talán még nem gondolkodna koncepcióváltásban…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!