Önkéntes karanténba került Russell trénere - F1VILÁG.HU

Önkéntes karanténba került Russell trénere

A Williams F1-es versenyzője, George Russell trénere, Aleix Casanovas önkéntes karanténba került csütörtökön, miután a koronavírus enyhe tüneteit mutatta.

Russell trénerét szerdán tesztelték, amelynek eredménye negatív lett, azonban újra elvégzik azt, miután csütörtökön enyhe légúti tünetek jelentkeztek nála

Russell és Casanovas múlt hét vasárnap óta nem találkoztak, akkor mindkettejük teszteredménye negatív lett, Russellt pedig kedden vizsgálták, ő akkor is negatív eredményt produkált. 

„Miután reggel enyhe légúti tüneteket mutatott, a Williams megerősíti, hogy George Russell trénere csütörtökön karanténba került az FIA irányelveinek megfelelően” – nyilatkozta a Williams szóvivője a Motorsport.com-nak. 

„A szerdai COVID-19 tesztje negatív lett. Azonban pénteken újra tesztelik majd elővigyázatosságból, mielőtt az FIA további iránymutatásokat ad.” 

A Williams tartalékversenyzője, Jack Aitken Imolában lesz a csapattal a hétvégén, ahogyan már korábban is megjelent számos nagydíjon, ha esetleg szükség lenne rá. 

A Forma-1 egyébként 5 naponta teszteli a mezőny és a paddock tagjait, egyszer a pályára lépés előtti 24 órában is. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!