Optimistán várja a bajnokság hajráját a Lotus

A Lotus Forma-1-es csapatánál továbbra is bíznak abban, a bajnokság hátralévő versenyein képesek lesznek a legjobb pozíciókért harcba szállni.


A Lotus Forma-1-es csapatánál továbbra is bíznak abban, a bajnokság hátralévő versenyein képesek lesznek a legjobb pozíciókért harcba szállni.

Bár Kimi Räikkönen és Romain Grosjean kiábrándítóan szerepeltek a belga, illetve az olasz versenyhétvégén, legutóbb, Szingapúrban versenyképesnek bizonyultak a csapat E21-es autói.

Räikkönen dobogóra állhatott, és bár Grosjean egy műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, a tempóval rendkívül elégedett volt a csapat.

Alan Permane, a Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója úgy véli, elégedettek lehetnek a fejlődéssel, főleg az időmérős tempó tekintetében.

„Jó időmérőnk volt ezen a hétvégén – az autó remekül működött, nem voltak problémák” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„A hátralévő versenyeket olyan pályákon futjuk, melyek hasonlóan nagy leszorítóerőt igényelnek, és a Pirelli is hasonló gumikeverékekkel érkezik a kemény vegyületek helyett, ahogy tette azt tavaly, szóval nincs okunk arra, hogy azt feltételezzük, nem zárhatjuk jól a szezont.”

Permane szerint a Lotus versenyzői kényelmesen végezhettek volna Sebastian Vettel és Fernando Alonso mögött múlt hétvégén, Szingapúrban, amit Räikkönen teljesítménye is igazol.

„A harmadik és negyedik helyen futhattunk volna be, ha nincs Grosjean műszaki hibája. És őszintén szólva, ha Kiminek jól alakul a hétvégéje, akkor mindketten odatehették volna magukat az időmérőn, és tisztességes versenyt futhattak volna.”

„Nem hiszem, hogy van bárki is, aki képes versenyezni Fernandóval – persze Vetteltől eltekintve, mint ahogy senki sem tud harcolni Vettellel sem. Teljesen más ligában autózik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!