Órákon át tartott Horner meghallgatása - F1VILÁG.HU

Órákon át tartott Horner meghallgatása

Nem született döntés pénteken Christian Horner zaklatási ügyével kapcsolatban. A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító brit szakember meghallgatása több órán át tartott Londonban az energiaital-gyártó vállalat által indított belső vizsgálat részeként.

A hét elején bombaként robbant a hír, a Red Bull GmbH belső vizsgálatát indított az 50 éves szakember ellen, miután a hírek szerint panasz érkezett rá egy kollégája részéről. Úgy tudni, Horner ellen nem megfelelő és irányító magatartása miatt indult eljárás az osztrák vállalaton belül. A De Telegraaf című lapnak nyilatkozva a Red Bull F1-es főnöke tagadta a vádakat, a héten azonban arról szóltak a hírek, akár pozíciója is veszélybe kerülhet a történtek miatt. A nemzetközi sajtó mindeközben arról ír, nem kizárt, hogy az ügy hátterében a Red Bullon belül zajló hatalmi harcok húzódnak meg.

Horner meghallgatását pénteken tartották az ügyben, ezt a Red Bull által megbízott külső szakértő folytatta le. A BBC Sport értesülései szerint a csapatfőnök meghallgatása órákon át tartott, oda a hírek szerint saját ügyvédeivel érkezett meg. Úgy tudni, döntés még nem született az ügyében, noha a Red Bull részéről korábban azt közölték, szeretnék a lehető leggyorsabban lezárni a vizsgálatot.

A döntés azért is lenne sürgős, mert a Red Bull Forma-1-es csapata jövő csütörtökön bemutatja 2024-es versenyautóját, az új idény pedig március első hétvégéjén rajtol a Bahreini Nagydíjjal. Az biztos, hogy a Red Bull autóbemutatóját beárnyékolja majd a csapatfőnöke körül zajló ügy, és ha a brit szakember ott is lehet a prezentáción, feltehetően nem válaszolhat majd az azzal kapcsolatos kérdésekre a vizsgálat lezárultáig.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!