Friss hírek

Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!

Olasz sajtójelentések szerint órákon belül bejelentheti a Ferrari, hogy Mattia Binotto távozik a Forma-1-es istálló csapatfőnöki székéből. A svájci szakember a hírek szerint önként áll fel John Elkann elnök bizalmatlansága miatt.

Binotto jövőjével kapcsolatban időről időre felreppentek már pletykák, legutóbb néhány hete terjedt el a híre, hogy január 1-től új csapatfőnöke lesz a Ferrari Forma-1-es csapatának. Az olasz istálló ezt rögtön cáfolta egy rövid közleményben, a Corriere della Sera című olasz lap legújabb cikkében azt írja, Binotto hamarosan tényleg távozik.

Úgy tudni, a svájci szakember úgy döntött, lemond posztjáról, miután meglehetősen hűvössé vált a viszonya a Ferrari elnökével, John Elkannal annak bizalmatlansága miatt. A hírt állítólag hamarosan, akár már péntek délután bejelentheti a Ferrari, miután a felek megállapodnak a különválás részleteiről és feltételeiről. A Motorsport.com című lap mindazonáltal a Ferraritól úgy tudja, semmi „hivatalos” nem várható az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés
 

Binotto 1995-ben kezdett el dolgozni a Ferrarinál mérnökként, 28 éven át szolgálta az olasz csapatot, eredeti szerződése pedig 2023 végéig szól.

Azt egyelőre nem tudni, ki veheti át a helyét a csapatnál: nemrég az Alfa Romeo csapatfőnökét, Fred Vasseurt hozták összefüggésbe a Ferrarival, de az olaszok állítólag a McLarent irányító Andreas Seidl-lel is tárgyaltak. Utóbbi szakember állítólag elutasította a maranellóiak ajánlatát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!