Friss hírek

Óriási a Red Bull hátránya a Mercedeshez képest Brazíliában

A Brazil Nagydíjon egyetlen szektorban egy egész másodperces hátrányt szed össze a Red Bull Forma-1-es istállója a Mercedesszel szemben, ami Helmut Marko szerint kritikus probléma a vasárnapi főfutam előtt.

Nem túlzást azt kijelenteni, hogy a Brazil Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es istállója csak árnyéka önmagának. Az energiaitalos csapat teljesítménye több hónapnyi dominanciát követően Brazíliában olyannyira váratlanul esett vissza, hogy az előtt maga a világbajnok alakulat is értetlenül áll. Max Verstappen a szombati sprintfutam első harmadában még határozottan vezetett, ám az abroncsai a vártnál gyengébben működtek, így a világbajnokot a leintésig George Russell, Carlos Sainz és Lewis Hamilton is képes volt maga mögé utasítani. A csapat tanácsadója, Helmut Marko szerint a pálya középső harmadában borzasztó nagy hátrányt szednek össze a riválisaikhoz képest, amit szombatról vasárnapra kis túlzással lehetetlen ledolgozni.

A második szektorban egy másodperc volt a különbség a Mercedeshez képest. Ez egyszerűen túl sok. Akárhogy is, hibáztunk. Vagy a többiek lettek ennyivel gyorsabbak.”

Hirdetés
 

A mezőny jelentős részével ellentétben Max Verstappen közepes abroncsokon teljesítette a szombati sprintversenyt. A Red Bull gondolhatná azt, hogy ez okozta a nagy lemaradást, ám a másik Red Bull-lal Sergio Perez sem tudta az élmenők tempóját autózni, pedig ő lágyakat használt.

„Sergio képtelen volt követni Hamiltont. Az ő lágy abroncsai is elfogytak a végére. Ez a verseny nem úgy zajlott, ahogy elképzeltük.”

A Red Bull helyzetén valamelyest enyhíthet, hogy Verstappen két szett teljesen új lágy Pirellikkel várja a futamot, így gumistratégiát tekintve nagyobb mozgástere lesz. Marko szerint azonban ennél fontosabb, hogy a középső szektorban látott lemaradásukon enyhítsenek.

„Egy extra szett lágy abronccsal rendelkezünk, így a kétkiállásos stratégia kedvezhet számára. A második szektor problémáját azonban meg kell oldanunk” – szögezte le.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Óriási a Red Bull hátránya a Mercedeshez képest Brazíliában
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!