Óriási előrelépés: Súlyhatáron van a Red Bull 2023-as versenyautója - F1VILÁG.HU

Óriási előrelépés: Súlyhatáron van a Red Bull 2023-as versenyautója

HIRDETÉS
Óriási előrelépést tett versenyautójának súlyát illetően a Red Bull Forma-1-es csapata – árulta el az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 23, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull 2022-ben rendkívül sokat küszködött túlsúlyos versenyautójával, egyes hírek szerint 20 kg-mal a 798 kg-ban meghatározott minimumsúly felett volt az RB18-as, ezen azonban az évad előrehaladtával sikerült jelentősen javítaniuk. Az istálló részéről viszont folyamatosan hangoztatták, további előrelépésekre lesz szükség 2023-ra, ha meg szeretnék védeni a világbajnoki címet, a minap pedig kiderült, sikerült is elérni a kitűzött célt.

Már az igazán beszédes volt, hogy a Red Bull RB19-es versenygépén jóval kevesebb festetlen felület volt, mint a riválisok autóin, Helmut Marko pedig elárulta, olyannyira sikerült faragniuk autójuk súlyából, hogy az épp a 798 kg-os súlyhatáron van.

„A súlyhatáron vagyunk. Igazán komoly teljesítmény ez a csapat részéről, ha azt nézzük, tavaly mennyivel felette voltunk” – magyarázta a szakember az Auto Motor und Sport című lapnak, majd beszélt arról is, nem aggódnak amiatt, hogy a 2021-es pénzügyi szabályok megszegése miatt jóval kevesebb időt tölthetnek el szélcsatornás fejlesztésekkel, mint az ellenfelek.

„Működőképes csomagunk van. Ha gondjaink lennének, akkor a megkötések jobban megütnének bennünket. „A mérnökök számára pedig ez egy kiváló fegyelmező eszköz. Egy új ötletnek jól megalapozottnak kell lennie, hogy tesztelni tudjuk a szélcsatornában.”

A Red Bull pazar formában kezdte az előszezoni tesztelést csütörtökön, Marko azonban óvatosságra int: „Szinte már ijesztő, hogy milyen korán végeztünk az idei autóval, és mennyire zökkenőmentesen működött eddig minden.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!