Friss hírek

Öröm az ürömben: Hülkenberg lenyomta Strollt az időmérőn

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésén az Aston Martin csapata, Nico Hülkenberg mégis azt mondja, van oka az elégedettségre.

A rutinos versenyző az utolsó pillanatban tudta meg, hogy versenyezni fog a szezonnyitón, a koronavírusos Sebastian Vettelt helyettesíti ugyanis. Hülkenberg a pénteki szabadedzéseken vezette először az Aston Martin 2022-es autóját, ennek ellenére az időmérőn hibamentes köröket autózott, és csapattársa, Lance Stroll előtt tudott végezni.

Más kérdés, hogy a remek teljesítmény csak egy 17. helyre volt elegendő, ami pedig csak még frusztrálóbbá teszi mindezt, hogy Hülkenberg alig néhány századdal maradt le a Q2-be jutástól.

Hirdetés
 

„Nyilván nem vagyunk elégedettek a 17. hellyel, de ami engem illet, örülök. Annak ellenére, hogy nagyon kevés tapasztalatom van ezzel az autóval, tiszta köröket tudtam összerakni, nem követtem el hibákat” – mondta a német.

„A mezőny nagyon szoros idén, szóval nagyon kevésen múlt, hogy bejussunk a Q2-be. Az igazi kihívás vasárnap vár rám: majdnem két évig nem versenyeztem a Forma-1-ben. Az ember nem tud felkészülni arra, hogy kerék a kerék elleni csatát vívjon egy másik autóval, és olyan dolgokkal foglalkozzon, mint a gumikezelés. Viszont várom már, hogy versenyezzek az AMR22-essel, és szeretném kiélvezni az összes autóban töltött köröm!”

Az istálló másik versenyzője, Lance Stroll csak a 19. helyről rajtolhat ma – szerinte a szombaton elvégzett változtatások miatt szerepeltek ennyire gyengén az időmérőn.

„Csalódottak vagyunk ezzel az eredménnyel, a pozitív utolsó edzés után nem ezt vártuk” – mondta a kanadai pilóta. „Elvégeztünk néhány változtatást az autón, és talán rossz irányba mentünk el. Nem volt meg a tapadás, hogy kihozzuk az autóból a teljesítményt. Át kell rágnunk magunkat az adatokon, és meg kell értenünk, hogy tanuljunk belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!