Orosz kézbe kerülhet a Williams?

Fotó: Williams
George Russell (GBR) Williams Racing FW42. Bahrain Grand Prix, Saturday 30th March 2019. Sakhir, Bahrain.
Az Orosz Nagydíj promótere úgy gondolja, remek lehetőség lenne a milliárdos Dmitry Mazepin számára, hogy felvásárolja az F1-es Williams istállót.

Mazepin vállalata, az Uralkali tagadta a pletykákat, melyek szerint az orosz üzletember (akinek fia a Formula-2-es versenyző, Nikita Mazepin) tárgyalásokat folytat a küszködő Williams felvásárlásáról. 

Ugyanakkor az Orosz Nagydíj promótere úgy gondolja, remek lehetőség lenne a Williams felvásárlása Oroszország számára.

„Nem akarom kommentálni a pletykákat” – nyilatkozta az Orosz Nagydíj promótere, Sergey Vorobyev a sport.pl-nek. „De biztos vagyok benne, hogy most, amikor változások történnek az F1-ben, ez a legjobb pillanat, hogy átvegyék a csapatot.”

A Forma-1 marad az egyik legjobb marketingfelület az elkövetkezendő években, és az, ha egy nemzetközi piacon működő orosz vállalatnak csapata lenne, nagyon hasznos lenne.”

Vorobyev elmondta, ha az oroszoknak lenne egy csapatuk, az a hazai nagydíjuknak is jót tenne. 

„Az Orosz Nagydíjnak helye van a versenynaptárban. Most egy orosz csapatról álmodozunk, és orosz versenyzőkről, akik győzelmekért harcolnak” – mondta. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!