Oroszország is ragaszkodik az F1-es rajtrácslányokhoz - F1VILÁG.HU

Oroszország is ragaszkodik az F1-es rajtrácslányokhoz

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Qualifying

Nemcsak Monaco, hanem Oroszország is ragaszkodik a rajtrácslányok jelenlétéhez a Forma-1-ben – a szocsi verseny szervezői azt szeretnék, ha idén is csinos hölgyek növelnék a verseny színvonalát a rajtrácson.

A Liberty Media még hónapokkal ezelőtt hozta meg döntését, miszerint száműzi a rajtrácslányokat az F1-ből. A döntés nagy visszhangot váltott ki, az F1VILÁG olvasóinak jelentős többsége akkor ellenezte a tulajdonosok intézkedéseit.

[totalpoll id=”55661″ fragment=”results”]

A helyzeten az sem sokat segített, hogy a Liberty később bejelentette, a grid girlök helyét gyerekek veszik át – a fiatalokat azonban a televíziós közvetítések során szinte alig mutatták.

A minap a Monacói Nagydíj szervezői szólaltak meg az ügyben: ha a hölgyek táblát nem is tarthatnak a rajtrácson, biztos, hogy megjelennek a versenyhétvégén.

Nem sokkal később Dmitrij Nyikolajevics Kozak, Oroszország miniszterelnök-helyettese jelentette ki: Szocsiban is lesznek rajtrácslányok!

„Ha sikerül megállapodnunk, megújítjuk ezt a tradíciót. Ráadásul a mi hölgyeink a leggyönyörűbbek!” – jelentette ki a politikus az Interfax orosz hírügynökségnek.

Az F1 kereskedelmi vezetője, Sean Bratches januárban úgy nyilatkozott, a rajtrácslányok nem illenek bele a száguldó cirkusz jövőképébe, a rajtrácsgyerekek pedig így lehetőséget kapnak arra, hogy testközelből figyeljék hőseiket a versenyek előtt.

„Nem helyes gyerekeket odaállítani a versenyek előtt, akik meg vannak ijedve a műszaki dolgoktól” – hozta fel az ellenérveket Kozak.

Hirdetés

„Felnőttekre van szükség. A motorsport minden területén hölgyek reklámozzák az autókat, nagyon harmonikusan és jól néz ki az egész.”

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat szeptember 28-30. között tartják Szocsiban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!