Örül a McLaren a Liberty Media érkezésének

Igazán nagyszerű hírnek tarja a Liberty Media érkezését a Forma-1 egyik legpatinásabb csapata, a McLaren.


Igazán nagyszerű hírnek tarja a Liberty Media érkezését a Forma-1 egyik legpatinásabb csapata, a McLaren.

Az amerikai médiaóriás a minap jelentette be, hogy 8 milliárd dollár értékben felvásárolja a Forma-1 részvényeinek többségi tulajdonjogát, a királykategória elnökeként pedig a továbbiakban Chase Carey tevékenykedik majd.

Bár a hivatalos megerősítés csak szerda este érkezett ezzel kapcsolatban, a McLarennél máris kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt.

„Ez kétségkívül egy jelentős fejlődést” – mondta a wokingi istálló szóvivője. „Az alapján, amit tudunk az ügyletről, meggyőződésünk, hogy ez egy pozitív lépés a Forma-1 számára.”

A Force India csapatfőnöke, Bob Fernley hasonlóan optimistán nyilatkozott – ő korábban sokat bírálta az F1 eddigi többségi tulajdonosát, a CVC Capital Partners nevű vállalatot.

„Ki kell mondanom, hogy hangos kritikusa voltam a CVC-nek a múltban, ezért jó, hogy most egy új partner érkezik” – mondta a szakember.

„A CVC-t csak az érdekelte, hogy pénzt forgasson ki ebből az üzletből. Azt csinálták, amiért itt voltak: visszaforgatták a pénzt a résztulajdonosaikhoz.”

„Remélhetőleg egy olyan vállalatnak adták el a Forma-1-et, mely képes arra, hogy növekedést érjen el ezzel a sportággal. Rengeteg tapasztalatot hoznak magukkal az amerikai modellekből, és ez csak jó lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS