Örül a McLaren a Liberty Media érkezésének - F1VILÁG.HU

Örül a McLaren a Liberty Media érkezésének

HIRDETÉS

Igazán nagyszerű hírnek tarja a Liberty Media érkezését a Forma-1 egyik legpatinásabb csapata, a McLaren.


Igazán nagyszerű hírnek tarja a Liberty Media érkezését a Forma-1 egyik legpatinásabb csapata, a McLaren.

Az amerikai médiaóriás a minap jelentette be, hogy 8 milliárd dollár értékben felvásárolja a Forma-1 részvényeinek többségi tulajdonjogát, a királykategória elnökeként pedig a továbbiakban Chase Carey tevékenykedik majd.

Bár a hivatalos megerősítés csak szerda este érkezett ezzel kapcsolatban, a McLarennél máris kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt.

„Ez kétségkívül egy jelentős fejlődést” – mondta a wokingi istálló szóvivője. „Az alapján, amit tudunk az ügyletről, meggyőződésünk, hogy ez egy pozitív lépés a Forma-1 számára.”

A Force India csapatfőnöke, Bob Fernley hasonlóan optimistán nyilatkozott – ő korábban sokat bírálta az F1 eddigi többségi tulajdonosát, a CVC Capital Partners nevű vállalatot.

„Ki kell mondanom, hogy hangos kritikusa voltam a CVC-nek a múltban, ezért jó, hogy most egy új partner érkezik” – mondta a szakember.

„A CVC-t csak az érdekelte, hogy pénzt forgasson ki ebből az üzletből. Azt csinálták, amiért itt voltak: visszaforgatták a pénzt a résztulajdonosaikhoz.”

„Remélhetőleg egy olyan vállalatnak adták el a Forma-1-et, mely képes arra, hogy növekedést érjen el ezzel a sportággal. Rengeteg tapasztalatot hoznak magukkal az amerikai modellekből, és ez csak jó lehet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!