Friss hírek

Össze kell kapnia magát a Red Bullnak

Mark Webber úgy gondolja, hogy csapata csakis magát hibáztathatja azért, hogy nem tudta kihasználni kezdeti előnyét, és nem az élen állva várhatja az európai szezon kezdetét.


Mark Webber úgy gondolja, hogy csapata csakis magát hibáztathatja azért, hogy nem tudta kihasználni kezdeti előnyét, és nem az élen állva várhatja az európai szezon kezdetét.

Annak ellenére, hogy a Red Bull Racing eddig hibátlanul szerepelt az időmérő edzéseken, és kivétel nélkül az első helyről kezdhette meg az idei versenyeket, mindössze egyetlen győzelmet szerzett, és csak a harmadik helyen áll a konstruktőrök versenyében.

Hirdetés
 

Webber viszont egyáltalán nem aggódik a történtek miatt, mert úgy érzi, csapatának mindene megvan ahhoz, hogy eredményes legyen a szezon hátralévő részében, már csak azt kell elérniük, hogy eredményesebben dolgozzon, és kevesebbet hibázzon a jövőben.

„Az új pontrendszerrel akár egyetlen versenyhétvége leforgása alatt meg lehet fordítani az állást, és ezt az első négy versenyen is nagyon jól láthattuk” – mondta az ausztrál pilóta a riportereknek az új silverstone-i pálya csütörtöki hivatalos átadásán.

„A bajnokság középső része nagyon erős volt számomra a tavalyi évben, és pontosan erre számítok az idei évben is, de egy más eredményt szeretnék a végén.”

„Az egyenletesség nagyon fontos dolog. Tiszta, problémáktól mentes vasárnap délutánokat kell teljesítenünk. Egy egész dossziét tele lehetne írni azzal, hogy milyen dolgokon lehetne javítani, de ez a többi csapatról is elmondható.”

„Nincs olyan csapat, amely tökéletesen teljesített volna az első négy tengerentúli versenyen, és most azt mondhatná, hogy semmit nem hagyott bent. Most azon vagyunk, hogy a lehető leggyorsabban megoldjuk a problémákat, és akkor minden rendben lesz.”

Webber azt is elmondta, hogy az RB6 minden típusú pályán megállja a helyét, így nincsen olyan helyszín, amitől különösebben tartaniuk kellene, de ismét hangsúlyozta, hogy jobb munkát kell végezniük a jövőben.

„Az összes pálya jól fekszik az autónak” – magyarázta. „Láthattuk, hogy mindenhol gyorsak vagyunk, mindössze arra van szükségünk, hogy tiszta vasárnap délutánokat teljesítsünk.”

„A tabella soha nem hazudik. Természetesen nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de javulni akarunk, és azok az emberek, akik hozták az eredményeket, azért hozták, mert megérdemelték, mint Jenson Button is. Egyszerűen jobb munkát kell végeznünk.”

„Még semmi nincs veszve, mert egyik csapat sem lépett el a többiektől. Úgy gondolom, hogy nagyon szoros a küzdelem az élcsapatok között, és a Mercedes GP is ott van. Minden azon múlik majd, hogy kinek sikerül a legegyenletesebb munkát végeznie a szezon során.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren, a Ferrari, és a Mercedes GP közül melyiket tartja csapata legnagyobb ellenfelének, Webber így felelt: „Úgy gondolom, hogy mindhárom nagyon veszélyes, és a sorrend hihetetlenül gyorsan megváltozhat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!