Összefogásra van szükség a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Összefogásra van szükség a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A FOTA elnöke, Luca di Montezemolo szerint minden eddiginél fontosabb, hogy a felek egy irányba haladjanak, és mindent elkövessenek azért, hogy jobbá tegyék a Forma-1-et, miután békét kötöttek, és biztossá vált, hogy nem lesz rivális bajnokság.

A FOTA elnöke, Luca di Montezemolo szerint minden eddiginél fontosabb, hogy a felek egy irányba haladjanak, és mindent elkövessenek azért, hogy jobbá tegyék a Forma-1-et, miután békét kötöttek, és biztossá vált, hogy nem lesz rivális bajnokság.

A Motorsport Világtanács szerdai ülésén véget ért a FOTA és az FIA közötti jó ideje húzódó háború, és az irányító testület megegyezett abban, hogy elveti a költségvetési plafont, és zöld utat ad a csapatok költségcsökkentésre irányuló szabálymódosítási csomagjának, ami a 2009-es szabályokon alapul.

Ezzel egy időben, a FOTA megerősítette, hogy végleg elveti a rivális széria útjára indításának lehetőségét, és egészen a 2012-es idény végéig elkötelezi magát a királykategória mellett.

“A viták nem tesznek jót a Forma-1-nek, és különösen nem a közönségnek, mert a Forma-1 egy fantasztikus sport, amit nem csak védelmezni kell, hanem megerősíteni” – mondta di Montezemolo, aki szerint Mosley sokat tett a békéért.

“Kiválóan oldotta meg a problémát. Ahhoz, hogy egyezség születhessen, mindenkinek egy irányba kell haladnia, és segédkeznie.”

A FOTA alelnöki tisztségét betöltő John Howett is elégedetten nyilatkozott, és örül annak, hogy az irányító testület elfogadta a csapatok javaslatait, mellyel egy szép jövő elé néz a Forma-1.

“Örülök, hogy a FOTA javaslatait helyeselte és jóváhagyta a Motorsport Világtanács a mai ülésen” – mondta Howett, aki egyben a Toyota F1 elnöke. “Ez biztosítja, hogy egy stabil, helyes kormányzás mellett haladhatunk előre, és mindez nagyon jó hír a Forma-1 számos részvényesének.”

“Egy igen nehéz időszakon vagyunk túl, de a FOTA összetartásának, és a Motorsport Világtanács előrelátásának köszönhetően, egy kiváló eredményt értünk el a Forma-1 számára.”

“Már alig várjuk, hogy tovább folytathassuk a munkát az FIA Szenátusával, hogy egy sikeres és izgalmas jövőt biztosítsunk a Forma-1-nek, és azösszes rajongónak szerte a világon.”

Az FIA elnöke szintén elégedett, és nem gondolja, hogy vesztesként hagyta el a csatamezőt, mert elmondása szerint mindkét célját elérte: biztosította a költségek további csökkentését, illetve megnyitotta az utat az új csapatok előtt.

Hirdetés

“Megkapták (a csapatok) azokat a szabályokat, amiket akartak, és a stabilitást; mi pedig megkaptuk az új csapatokat, illetve a költségcsökkentést. Szóval ez nagy segítség” – mondta Mosley, aki jelenlegi mandátuma lejárta után, októberben távozik az FIA éléről.

A FOTA csütörtökön ül össze, hogy véglegesítse a 2010-ben bevezetésre kerülő szabályokat, és azt, hogy miként fogják drasztikusan csökkenteni a költségeket a következő két évben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!