Friss hírek

Ősszel is Forma-1 Magyarországon? A Hungaroring áll elébe!

A Hungaroring készen állna arra, hogy ősszel ismét vendégül lássa a Forma-1 mezőnyét, amennyiben a többi kontinensen a járványhelyzet nem teszi lehetővé a versenyzést – erről beszélt Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, ám ezzel együtt hozzátette, nem számít arra, hogy ilyen forgatókönyv érvényesül majd.

A Forma-1-es világbajnokság július elején, Ausztriában rajtol majd. A tervek szerint szeptember elejéig 8 versenyt tartanak majd meg az „öreg kontinensen”: a mezőny ellátogat Magyarországra, Nagy-Britanniába, Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba is.

A száguldó cirkusz ezt követően Eurázsia, Ázsia, Amerikai, majd a Közel-Kelet felé venné az irányt, Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója azonban nemrég egy interjúban elismerte, számítanak arra, hogy nem tudnak minden tervezett országban rajthoz állni majd. Ebben az esetben további európai futamokkal bővíthetik a programot.

Hirdetés
 

„Vannak más opcióink, ha a dolgok nem állnak össze. Számítunk arra, hogy vannak versenyek a naptárban, melyek talán nem kerülnek megrendezésre. Azt gondolom, vannak lehetőségeink” – mondta az üzletember.

A Forma-1-es mezőny július 17-19. között vendégszerepel majd a Hungaroringen – természetesen zárt kapuk mögött. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön egy sajtótájékoztatón azt mondta, adott esetben ők ősszel is fogadni tudnák az F1-es mezőnyt.

Arra a kérdésre, hogy esetleg ősszel visszatérhet-e hazánkba az F1, a szakember így válaszolt: „Remélem, hogy ahhoz nem két-három hónapot kell tárgyalni, mint most!”

„Alapvetően természetesen: fix pályával rendelkezünk, a kormányhatározat biztosítja a jogdíjfizetést. Nyilván új alkut kellene kötnünk, de az időjárási viszonyok szerint októberig tudunk versenyt rendezni: októberben érkezik a WTCR és a Kamion Európa-bajnokság is.”

A Hungaroring elnök-vezérigazgatója viszont egyelőre még nem számol ezzel a lehetőséggel.

„A pályánk alkalmas erre, de jelenleg nehezen tudom ezt elképzelni. A Liberty számára a lényeg, hogy menni tudjon a világban, és bevételeket tudjon generálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!