Őszinte vallomás a McLarentől: „Évekbe telhet, mire odajutunk az élmezőnybe!”

Fotó: McLaren
Circuit Paul Ricard, Le Castellet, France. Sunday 24 June 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image 1015448475-LAT-20180624-_1ST4941

A McLaren Forma-1-es csapatának ügyvezetője, Zak Brown a minap egy interjúban elismerte, idei versenyautójuk kevesebb leszorítóerővel rendelkezik, mint a 2017-es modell. A szakember szerint évekbe telhet, mire ismét az élmezőnyben harcolhatnak.

A brit istálló szerdán jelentette be, hogy komoly átszervezésekbe kezd azok után, hogy Eric Boullier versenyigazgató azonnali hatállyal bejelentette lemondását.

A szakember távozása nem érte váratlanul a McLaren csapatát, mely az elmúlt 3 év kudarcai után abban bízott, idén, a Renault erőforrásaival végre visszaverekedheti magát az élmezőnybe.

A McLaren küszködése azonban idén is folytatódik, pedig tavaly a csapatnál számos alkalommal hangoztatták, a Honda-motorok miatt küszködnek, mert egyébként ők rendelkeznek a legjobb kasztnival az F1-es mezőnyben.

Zak Brown, az istálló ügyvezetője csütörtökön elárulta, az idei fejlesztések nem sikerültek túl jól – emiatt pedig jelenlegi modelljük kevesebb leszorítóerővel rendelkezik, mint a 2017-es versenygép.

„Nincs meg az a leszorítóerő-szint, ami tavaly” – mondta a szakember.

„Azonosítottunk egy területet, melyen az idei autónk gyengébb a tavalyinál. Hogy a miénk volt-e a legjobb kasztni tavaly? Nem, határozottan nem. Hogy jobb kasztnink volt-e tavaly? Mivel rengeteg a változó, nehéz lenne egyértelmű igennel vagy nemmel felelni, de tudjuk, hogy kevesebb leszorítóerővel rendelkezünk, mint tavaly.”

A McLarennél tudják, hiába az átszervezések, időbe telik, mire azok kifejtik hatásukat. Brown azt mondja, évekbe telhet, mire ismét odakerülnek az élre.

„Időbe telik, amíg megoldódnak ezek a problémák, szerintem évekre vagyunk ettől. Nem tudom, hogy 2 év, vagy 10 év, de valahol a kettő között. De nem akarok jóslatokba belemenni.”

„Reálisan kell látnunk a helyzetünket, és őszintének kell lennünk magunkkal szemben, őszintének kell lennünk a rajongóinkkal. A tegnapi nap még csak az út kezdete. Azért dolgozunk, hogy gyorsabb csapatunk, gyorsabb autónk legyen. Ez a bejelentés a kiindulópont.”

Fotó: McLaren

A szakember hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy visszaszerezzék a negyedik helyet a Renault-tól a konstruktőri bajnokságban.

„Elég nagy harcban vagyunk a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik helyen – szorosan állnak a csapatok. Nem akarok jósolgatni, mert az bajba sodort minket a múltban, és nem akarom újra elkövetni ezeket a hibákat. Amit tenni szeretnénk, és amit tenni is fogunk, hogy őrült módon harcolunk, hogy megszerezzük a negyedik helyet a bajnokságban.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!